Ova informacija za Faktor potvrđena je iz Tužiteljstva Županije Središnja Bosna.

- Završena je obdukcija NN osobe kojom je utvrđeno da je smrt nastupila uslijed izloženosti velikoj koncentraciji ugljen monoksida. U cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti nastradalog NN lica, naređeno je DNK vještačenje, međutim nalaz vještačenjea još uvijek nije dostavljen Tužiteljstvu - istaknuli su iz te pravosudne institucije.

Tijelo muškarca pronađeno je 29. kolovoza u ćumurani, u kojoj se proizvodi ugalj, a okolnosti njegove smrti još nisu razjašnjenje. Nekoliko je verzija događaja, a prema jednoj od njih, navodno je tog dana kada je stradao muškarac prijavljeno da je ćumurana otvorena, ali mještani sa kojima smo razgovali nisu mogli precizirati kome je prijava upućena.

- Netko je otišao i zatvorio ćumuranu ne sumnjajući da je čovjek unutra, zalijepio je i otišao. Onda su ponovo došli i našli automobil stradalog, te se osjetio i miris spaljenog mesa, pa je to sve policiji prijavljeno – kazao je ranije jedan od mještana koji je htio ostati anoniman za Faktor.

Prema drugoj verziji, netko je muškarca namjerno gurnuo u ćumuranu.

Iz Faktora su pitali u Tužiteljstvu SBŽ u kojoj je fazi istraga u ovom slučaju i da li je on okarakteriziran kao kazneno djelo, te ima li osmnjičenih osoba, međutim, konkretan odgovor nisu dobili.

- Poduzimaju se i druge zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti stradanja NN osobe - kazali su iz Tužiteljstva SBŽ.

Prema neslužbenim informacijama, stradao je 31-godišnji Eldin Fatić iz Mratinića, budući da je njegovo vozilo pronađeno u blizini ćumurane, ali i drugi tragovi koji ukazuju na to da se radi o toj osobi. Kako neslužbeno saznaje Faktor, tijelo stradalog muškarca bilo je potpuno ugljenisano, a da bi njegove ostatke izvadili navodno se ćumurana morala srušiti.

artinfo.ba