MAGLICE S JOGURTOM I BIJELIM LUKOM– DOBRO STARO JELO
Jelo koje je u Srednjoj Bosni već stoljeće na trpezi
POTREBNO
400 g maglica
1 l jogurta ili kiselog vrhnja (pavlake)
3 češnja češnjaka i malo soli
PRIPREMA
- Prokuhati 1 l vode, posoliti i preliti već pripremljene maglice, te ostaviti da stoji poklopljeno da se tečnost upije.
- Tri češnja češnjaka isjeći sitno ( ili krupnije – po želji).
- Ocijediti maglice od viška tekućine, staviti u tanjur, preliti jogurtom (ili kiselom pavlakom), posuti nasječenim češnjakom i naravno prihvatiti se žlice i pojesti.
DOMAĆE MAGLICE
Možete ih kupiti ili sami napraviti.
Ako pravite sami evo kako:
Zamijesite tijesto kao za pitu, od brašna, malo ulja, soli i vode.
Ostaviti da malo odmori i onda oklagijom razvaljajte ga na stolu posipajući brašnom da se ne lijepi. Kad ste gotovi polijte u tankom mlazu uljem (ne previše) i namotajte na oklagiju.
Svucite sa oklagije i režite oštrim nožem komade dužine oko 2 cm i redajte u posudu za pečenje. Ispecite na 200 C oko 15 min. Ostavite da se ohladi, razdvojite i ostavite u papirnu vrećicu. Može dugo stajati na polici u ostavi, sve dok vam ne zatreba.
artinfo.ba