× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Dobro staro jelo

maglice

MAGLICE S JOGURTOM I BIJELIM LUKOM– DOBRO STARO JELO

Jelo koje je u Srednjoj Bosni već stoljeće na trpezi

POTREBNO

400 g maglica

1 l jogurta ili kiselog vrhnja (pavlake)

3 češnja češnjaka i malo soli

PRIPREMA

  1. Prokuhati 1 l vode, posoliti i preliti već pripremljene maglice, te ostaviti da stoji poklopljeno da se tečnost upije.
  1. Tri češnja češnjaka isjeći sitno ( ili krupnije – po želji).
  1. Ocijediti maglice od viška tekućine, staviti u tanjur, preliti jogurtom (ili kiselom pavlakom), posuti nasječenim češnjakom i naravno prihvatiti se žlice i pojesti.

DOMAĆE MAGLICE

Možete ih kupiti ili sami napraviti.

Ako pravite sami evo kako:

Zamijesite tijesto kao za pitu, od brašna, malo ulja, soli i vode.

Ostaviti da malo odmori i onda oklagijom razvaljajte ga na stolu posipajući brašnom da se ne lijepi. Kad ste gotovi polijte u tankom mlazu uljem (ne previše) i namotajte na oklagiju.

Svucite sa oklagije i režite oštrim nožem komade dužine oko 2 cm i redajte u posudu za pečenje. Ispecite na 200 C oko 15 min. Ostavite da se ohladi, razdvojite i ostavite u papirnu vrećicu. Može dugo stajati na polici u ostavi, sve dok vam ne zatreba.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Dobro staro jelo

maglice

MAGLICE S JOGURTOM I BIJELIM LUKOM– DOBRO STARO JELO

Jelo koje je u Srednjoj Bosni već stoljeće na trpezi

POTREBNO

400 g maglica

1 l jogurta ili kiselog vrhnja (pavlake)

3 češnja češnjaka i malo soli

PRIPREMA

  1. Prokuhati 1 l vode, posoliti i preliti već pripremljene maglice, te ostaviti da stoji poklopljeno da se tečnost upije.
  1. Tri češnja češnjaka isjeći sitno ( ili krupnije – po želji).
  1. Ocijediti maglice od viška tekućine, staviti u tanjur, preliti jogurtom (ili kiselom pavlakom), posuti nasječenim češnjakom i naravno prihvatiti se žlice i pojesti.

DOMAĆE MAGLICE

Možete ih kupiti ili sami napraviti.

Ako pravite sami evo kako:

Zamijesite tijesto kao za pitu, od brašna, malo ulja, soli i vode.

Ostaviti da malo odmori i onda oklagijom razvaljajte ga na stolu posipajući brašnom da se ne lijepi. Kad ste gotovi polijte u tankom mlazu uljem (ne previše) i namotajte na oklagiju.

Svucite sa oklagije i režite oštrim nožem komade dužine oko 2 cm i redajte u posudu za pečenje. Ispecite na 200 C oko 15 min. Ostavite da se ohladi, razdvojite i ostavite u papirnu vrećicu. Može dugo stajati na polici u ostavi, sve dok vam ne zatreba.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više