• LEDA 2

SŠ Ivan Goran Kovačić Kiseljak

eko skola srednja povrda

 

 

 

Srednja škola "Ivan Goran Kovačić" Kiseljak, od prosinca 2019.godine, u statusu je kandidata u programu pod nazivom "EKO - ŠKOLE".
Jedan je to od najvećih međunarodnih licenciranih programa za obrazovne ustanove za edukaciju mladih o životnoj sredini/okolišu, a kojeg je razvila Fondacija za obrazovanje za okoliš (FEE).
Program će trajati oko godinu i pol tijekom kojega će kroz niz edukativnih radionica i aktivnosti, naša škola dobiti status EKO ŠKOLE

 

ŠTO SU TO EKOŠKOLE

Program Ekoškola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, a koji su dio redovitog nastavnog plana i programa primjenjuju u svakodnevnom životu naše škole. Ovakav pristup pomaže učenicima, u svijesti svakog od njih, shvatiti kolika je važnost zaštite okoliša. Posebna pozornost posvećuje se pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije i vode i uređivanju školskog okoliša.
Svi sudionici života u Ekoškoli: učenici, učitelji/odgojitelji, administrativno i tehničko osoblje škole, roditelji, javna i mjesna poduzeća, predstavnici lokalne uprave i dr., zajednički poduzimaju niz praktičnih koraka i aktivnosti s ciljem smanjenog opterećenja okoliša. Učenici Ekoškole zainteresirani su i aktivni u prenošenju svoje odgovornosti na obitelj i širu zajednicu, oni žive "EKO".
Kao što smo već pisali i naša škola je u statusu kandidata te samim time i dio međunarodnog licenciranog projekta.
Školski Eko - odbor  čine:

1. Mirjana Medić,
2. Marta Filipović Jokić,
3.Arijana Ivičević,
4. Marijana Šimić,
5. Ivana Ribičić,
6. Irena Mrnjavac,
7. Mladen Medić,
8. Dragomir Lučić,
9. Mario Tuka,
10. Tamara Koprivica.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17