× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Kuhanje

POGAČICE

 

STARINSKA DOMAĆA POGAČA

1/2 kg bijelog brašna

1 kockica germe, kvasca

1/2 žličice soli

3 žlice ulja

1,5 dcl mlijeka

2 dcl mlake vode

Kockicu germe namrvi u mlako mlijeko i dodaj prstohvat šećera.

Ostavi kvas na toplom da se diže.

U međuvremenu, prosij brašno na dasku.

U sredini brašna načini rupu, a okolo posipaj sa solju.

U sredinu izlij dignuti kvas i sve umijesi u glatko tijesto.

Tijesto oblikuj u loptu, pobrašni ga i ostavi na toplom da se diže.

Zatim ga razvaljaj u oblik po želji (okrugli ili u oblik lima u kojem pečeš pogaču).

Premaži tijesto uljem i stavi u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče pri umjerenoj temperaturi oko pola sata.

Mora se paziti da pogača ne izgori.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Kuhanje

POGAČICE

 

STARINSKA DOMAĆA POGAČA

1/2 kg bijelog brašna

1 kockica germe, kvasca

1/2 žličice soli

3 žlice ulja

1,5 dcl mlijeka

2 dcl mlake vode

Kockicu germe namrvi u mlako mlijeko i dodaj prstohvat šećera.

Ostavi kvas na toplom da se diže.

U međuvremenu, prosij brašno na dasku.

U sredini brašna načini rupu, a okolo posipaj sa solju.

U sredinu izlij dignuti kvas i sve umijesi u glatko tijesto.

Tijesto oblikuj u loptu, pobrašni ga i ostavi na toplom da se diže.

Zatim ga razvaljaj u oblik po želji (okrugli ili u oblik lima u kojem pečeš pogaču).

Premaži tijesto uljem i stavi u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče pri umjerenoj temperaturi oko pola sata.

Mora se paziti da pogača ne izgori.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.