Kod nas uvijek ima nešto slatko. Obožavamo palačinke, a najvažniji sastojak je definitivno mineralna voda.
Sastojci:
2 jaja
1 vanilin šećer
400 ml mlijeka
400 ml mineralne vode
15 žlica glatkog brašna
Korica jednog limuna
Priprema:
Sjedinite sve sastojke te pecite u tavi za palačinke, sa svake strane 20-ak sekundi, koju ste prethodno namastili kako se smjesa ne bi primala. Premažite omiljenim namazom i uživajte.
Palačinke možete poslužiti s najdražim namazom zajedno uz šlag i sladoled, a mi vam donosimo još i recept za fini umak od borovnice koji možete poslužiti uz palačinke.
Za pripremu umaka trebat će vam:
2 šalice borovnica
2 žlice šećera
1 mala žlica limunovog soka
Prstohvat soli
Priprema:
Kako biste pripremili umak, borovnice zgnječite pa im dodajte šećer, limunov sok i sol. Sve ubacite u tavu i miješajte dok umak ne provrije, a zatim, po ukusu, dodati možete i vanilijin ekstrakt. Umakom nadjenite pripremljene palačinke, a da biste im dodatno obogatili okus, možete ih uvaljati u razmućena jaja pa krušne mrvice i ispržiti u dubokom ulju.
Nikolina J/artinfo.ba