× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
  • Ivan Bartulović

bartulovic ivan

Foto:Privatni album Koper 2016.

UZ UPORAN RAD I TRUD USPJEH JE ZAHAMČEN

 

            Ivan Bartulović, koji je rođen i odrastao u Kiseljaku, trenutno je doktorant Univerziteta u Lilleu,  gdje se bavi algebarskom topologijom, granom teorijske matematike.  Početkom iduće godine bit će asistent na vježbama za studente prve godine.

Obično su jezici i  matematika suprotstavljena područja, no Ivan je jedan od rijetkih koji imaju afinitete za oboje. Spajajući matematičke vještine sa spremnošću za učenjem novih jezika otvorio si je vrata europskih sveučilišta. Aktivno koristi engleski i francuski jezik, a može se pohvaliti i poznavanjem slovenskog jezika.

KISELJAK I VISOKO

 Nakon osnovne škole u Kiseljaku, pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na brojnim matematičkim natjecanjima, iz čega se odabir studija već nazirao. Osim više nagrada na nižim razinama (županijska i federalna natjecanja), mora se istaknuti pohvala na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Turskoj 2012. godine te brončana medalja sa Međunarodnog matematičkog natjecanja za studente 2015. godine u Bugarskoj.Svoj akademski put započinje studirajući tri godine na Univerzitetu Primorske u Sloveniji, a zadnje dvije godine fakulteta proveo je na Sveučilištu u Lilleu.

 

Lille-2018.jpg

Foto:Lille, 2018.

KISELJAK NE ISKLJUČUJE

Lille je smješten na sjeveru Francuske, okarakteriziran kao dinamičan grad naseljen gostoljubivim stanovnicima. Uz potporu kolega sa Instituta i mentora u profesionalnom smislu, te neizostavnu podršku roditelja, za kratko vrijeme se uklopio u sredinu toliko drugačiju od naše. Svakako ne zanemarujući svoj primarni cilj – studij.

 Posvećen doktoratu i svjestan koliko ovisi o rezultatima koje postigne, Ivan nije donio čvrste odluke po pitanju dalje budućnosti. Iako se trudi Kiseljak posjetiti u vrijeme blagdana, povratak za sada ne planira, ali i ne isključuje.

 Ovaj mladi, uspješni i ambiciozni Kiseljačanin ističe da je „vrijeme koje brzo prolazi, jedina prepreka u utrci s ostalim kompetitivnim kolegama, jednako željnim znanja i uspjeha, koji se u tom smislu ne smiju podcjenjivati“.

 

Ljubljana-2014.jpg

Foto:Ljubljana, 2014.

 

T Šušnjara/artinfo.ba

3.lipnja
Sv. Carlo Lwanga
Prije 1 minute
Vremenska prognoza
Oblačno s kišom i pljuskovima
Prije 3 minute
Sarajevo i SBK
Najavljene radarske kontrole za 3.6.2023.
Prije 1 sat
Juicy Kiseljak open
Kiša danas neumoljiva, završena tek tri meča
Prije 15 sati
Dva radna mjesta
DRR Auto : Oglas za posao
Prije 18 sati
LGBT Centar
U subotu Split Pride 2023.
Prije 19 sati

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.