ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevo

korozatvaranje.png

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je večeras, nakon cjelodnevne sjednice Vlade KS, da je sasvim moguće da će doći do potpunog zatvaranja, ukoliko se poveća broj zaraženih u tom kantonu te je pozvao sve građane i poslove subjekte da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Istakao je da je Vlada KS donijela nove mjere, među kojima su: izolacija za potvrđene slučajeve i članove porodica zaraženih u trajanju od 14 dana, zatim da svi tržni centri i ugostitelji moraju angažovati Covid redare koji će voditi računa o već propisanim mjerama, te da javni prijevoznici moraju dezinficirati vozila minimalno dva puta dnevno te angažovati redare u vozilima.

Forto je naglasio da se nalaže i  povećanje broja  testiranja zdravstvenih radnika i radnika u školstvu brzim testovima, a da Vlada KS traži i  od Vijeća ministara BiH da se pri ulasku u BiH obavezno traži negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Ugostiteljskim objektima, kinima i pozorištima nalaže se da stave obajveštnenja o broju osoba koje mogu boraviti u odnosu na površinu, računajući da je za svaku osobu potrebno 7 kvadratnih metara.

- Stanje jeste dramatično. Ukoliko se građani i privredni subjekti ne budu pridržavali propisanih mjera, zatvaranje je neminovno - podvukao je Forto.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica pozvao je sve da poštuje mjere te da doprinesu borbi protiv pandemije.

- Od sutra ćemo angažovati značajan  broj policajaca na ključnim tačkama u KS koji će izdavati upozorenja i kazne od 500 do 1.500 KM - zaključio je Katica.  

Vlada KS tokom dana donijela je nove mjere u borbi protiv zaraze koronavirusom koje se uglavnom odnose na zdravstveni sektor.

 

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17