ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
POTVRĐENO

zeneCa.png

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH i županijski zavodi dogovorili su danas raspodjelu cjepiva protiv koronavirusa koje je prije dva dana dostavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je potvrđeno zavodi su se dogovorili da se cjepiva raspodjele procentualno prema broju medicinskog osoblja tako da Županija Sarajevo dobija 1.050, Tuzlanska 1.000, a Zeničko-dobojska 740 cjepiva.

Hercegovačko-neretvanskoj županiji pripast će 550 cjepiva, a Srednjobosanskoj i Unsko-sanskoj županiji po 500. Livanjska županija dobit će 250, Zapadnohercegovačka 200, Posavska 100 i Bosansko-podrinjska 50 cjepiva.

Cjepiva proizvođača AstraZeneca, njih 5.000 tisuća, koje je Srbija donirala našoj zemlji, namijenjene su za imunizaciju zdravstvenih radnika.

U Zavodu još čekaju odobrenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u vezi s doniranim cjepivima, koje ne zahtijevaju poseban, već standardni način skladištenja.

Cijepljenje bi, prema neslužbenim informacijama, trebala početi u ponedjeljak.

Sastanak o epidemiološkoj situaciji, nadzoru i mjerama, planu cijepljenja i nabavci cjepiva na kojem će nazočiti  premijer Federacije BiH i zamjenici premijera FBiH, te predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kao i premijeri i ministri zdravstva županija u Federaciji BiH, zakazan je za sutra.

Klix.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17