ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Fojnica

fojnica-magicna-penjalista-bih.jpg

U okviru projekta “Magična penjališta Bosne i Hercegovine” u Općini Fojnica je održan sastanak predstavnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo Erola Kovačevića s načelnikom općine Fojnica Sabahudinom Klisurom.

Tom prilikom prezentirani su glavni ciljevi projekta, te mogućnosti sudjelovanja Općine Fojnica u njegovoj realizaciji.

Projekt zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. godine do ožujka 2022. godine, uz pomoć projektnog tima s Fakulteta za sport i tjelesni odgoj.

Općinski načelnik Sabahudin Klisura izrazio je zadovoljstvo zbog posjete predstavnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo te iskazao interes za sudjelovnje projektu.

Projekt “Magična penjališta Bosne i Hercegovine omogućit će:

– Postavljanje brendiranih penjališta na postojećim prirodnim stijenama u općinama (za napredne, srednje i početnike penjače);

– Razvoj web platforme, mobilne aplikacije i videospota za promociju, popularizaciju i ponudu novog turištičkog proizvoda „penjanje po prirodnim stijenama“ u Bosni i Hercegovini;

– Obuku, licenciranje i opremanje (komplet opreme za penjanje) instruktora penjanja iz različitih općina;

– Ponudu i promociju novog turističkog proizvoda „penjališta“ u općinama na regionalnoj i međunarodnoj razini kroz osnivanje „Regionalne mreže za promociju pustolovnog turizma“.

U narednom razdoblju, projektni tim obići će 49 općina u Bosni i Hercegovini s ciljem procjene kapaciteta za postavljanje penjališta u tim općinama i razvoj nove turističke ponude, prenosi fojnica.ba. 

0
0
0
s2sdefault
  • ecos 5
  • mix pelet

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17