vecernjakov pecat

Počinje odbrojavanje do ovogodišnjeg Večernjakovog pečata, manifestacije, kako kažu organizatori (Večernji list),  koja za cilj ima afirmaciju pozitivnih vrijednosti. Tako će biti i ovoga 22.svibnja u 18.izdanju izbora Osobe godine u BiH.

Uspješni gospodarstvenici, vjerski autoriteti, političari, kulturni djelatnici, glazbenici, sportaši, umjetnici, znanstvenici .. osobe su koje su obilježile proteklu godinu. Tko će dobiti Večernjakov pečat odlučit će ocjenjivački sud koji će pak svoj sud dati i na temelju prijedloga čitatelja Večernje lista BiH, gledatelja BHRT-a i HRT-a.

Među brojnim kategorijama je i ona za "Uspjeh" u kojoj je među nominiranima i Anto Stanić. U opisu nominacije piše  da se radi o književniku koji je stvorio obiteljski biznis. "Glava obitelji Stanić iz Kreševa, autor više od trideset knjiga. Na čelu fondacija "Fra Grga Martić" koja potpomaže mlade književnike" stoji u opisu.

U kategoriji "Scena i kultura" nominirana je još jedna kandidatkinja iz Lepeničke doline, zvijezda glazbenih emisija, Ilma Karahmet. Kada je riječ o Središnjoj Bosni, Drago Vuković, vlasnik farme  kod Travnika koji je izgradio dom svom radniku nominiran je u rubrici "Humanost" dok se za titulu "Pothvata godine" bori Zdenko Vukić, prvi čelnik novog Prstena. U istoj kategoriji nominiran je i Goran Banjac, mladi Vitežanin na Cernu, kako su ga opisali u Večernjem listu.

Središnja Bosna ima predstavnika i u rubrici "Politika" za koju je nominiran viteški načelnik Tomislav Bošnjak-Matić.

Pohvalno je prepoznavanje lika i djela Josipa Mlakića, sa adresom u Uskoplju, književnika, filmskog scenarista britkog pera.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17