ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Atman predvodnik

atman.jpg

 

Rusija već odavno ne živi svoje slavne rukometne dane, premda su u par navrata imali jako dobre ekipe, sa Dibirovom,Rastvorcevom,Igropulom, Gorbokom,Čipurinom. Prava je šteta što tako velika nacija nikako ne uspijeva odigrati dobro jedno veliko natjecanje.Od 1993. do 2004. Rusi su osvojili 4 zlata, tri srebra i jednu broncu na velikim natjecanjima, no odavno nisu na tom nivou.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu završili su na 14.mjestu,a na EURU početkom ove godine bili su tek 22. Jasno je da ni na ovo prvenstvo ne mogu doći s nekim velikim nadama i ambicijama, iako je novi trener Velimir Petković izjavama dao naslutiti da je dobro spremio reprezentaciju te da dolaze po dobar plasman, a to bi svakako za njih bio TOP10.

Nema više velikih igrača poput Lavrova i Kokšarova, zapravo nemaju niti jedne prave zvijezde. Možda se izdvaja Pavel Atman, koji nije niti sjena onog iz sjajnih igračkih dana, a tu su još Šiškarev i Žhitnjikov.Atman će morati dosta toga preuzeti na sebe.

Dibirov,Grams i Kovaljov, velike zvijezde, oprostile su se nakon Europskog prvenstva. Dibirov je dugo godina bio nositelj i zaštitno lice ove reprezentacije.

Zbog suspenzije Ruskom olimpijskom odboru, službeni naziv na ovom prvenstvu bit će Momčad Ruske rukometne federacije.

Iskusni vratar Kireev je prvi izbor, a zamjene su mu Zabolotiv i Tretinko. Desno krilo sa Kornevom i Fokinom i nije nekakav zalog za dobar rezultat. Na lijevom krilu je situacija bolja. Tu su brzonogi Soroka, sjajan u kontrama, i Ostašenko.

Škurinjskij na lijevom vanjskom nema zamjenu, Kosorotov teško da može biti dobra zamjena. Možda u obrani i može, ali u napadačkim akcijama prilično je beskoristan. Žhitnjikov će voditi igru, a Belevcov mu je zamjena.

Nedostatak kvalitetnog srednjaka mogao bi se nadopunjavati s desne strane, gdje su Ivanov,Kiseljev,Kotov i Beljaev. Nitko od njih nije svjetska klasa, ali mogu pripomoći, pogotovo Kiseljev.

Pivoti su Andreev, Vasiljev i Ermakov, sve trojica su jako snažni.

Rusija bi mogla složiti solidnu početnu sedmorku : Kireev-Kornev,Škurinskij,Atman,Žhitnjikov,Vasiljev,Soroka, no zamjene su jako tanke. Igrači ne igraju u velikim klubovima, veliki broj njih je iz Čehovskih medveda, koji baš kao i reprezentacija ne blistaju u posljednje vrijeme.

"Da nisam bio optimist oko ove reprezentacije bogate tradicije, sigurno ne bih uzimao ovaj posao. Mislim da imamo dobre šanse za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Treba priznati kako je prvi favorit za prvo mjesto u skupini ipak Slovenija koja ima dobre i vrlo spremne igrače koji već dugo vremena igraju zajedno", istaknuo je izbornik Petković.

Uporište za dobar rezultat ležat će u dobroj i čvrstoj , pokretnoj obrani. Petković je uvjeren kako će obrana raditi svoj posao, a da će udarni forte biti brze kontre.

Rusija je u skupini s Bjelorusijom,Slovenijom i Južnom Korejom, i to je skupina po mjeri. Ali također i skupina u kojoj se sa svakim može igrati, ali se nikoga ne smije podcijeniti.Rusi su u posljednjih deset godina dosta utakmica gubili u posljednjih 7-8 minuta, na Petkoviću je da to promijeni, usadi igračima u glavu samopouzdanje i vjeru u sebe, i možda uspiju nešto. Prolazak skupine čini se dohvatljivim, no teško , jako teško da Rusija može napraviti nešto više na ovom natjecanju. Ali na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 1999. godine osvojili su srebro, možda im baš Egipat bude sretan i 2021.

 

BM/artinfo.ba

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17