ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
BIH

SOG.jpg

U okviru projekta "Lokalni integrirani razvoj" – ILDP Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine počeo je s realizacijom obuka na temu planiranja i upravljanja razvojem.

Obuka je prvenstveno namijenjena općinskim/gradskim vijećnicima, te članovima referentnih povjerenstava i zaposlenicima.

Cilj obuke jest podizanje stupnja zainteresiranosti i upućenosti izabranih lokalnih službenika (posebno vijećnika) za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju provođenja lokalnih razvojnih strategija i odgovarajućih planova implementacije.

Sudionici obuke imaju priliku upoznati se s regulatornim okvirom iz oblasti razvojnog planiranja i upravljanja razvojem, globalnim ciljevima održivog razvoja i integracijom ciljeva održivog razvoja u planske okvire JLS, ključnim aspektima i procesima upravljanja razvojem i ulogom vijeća i sl.

Do sada su realizirane obuke u Tešnju, Tuzli, Jablanici i Mostaru, a do kraja listopada dogovoreno je održavanje obuka u Zavidovićima, Novom Sarajevu i Sanskom Mostu.

Za mjesec studeni dogovoreno je održavanje obuka u sljedećim JLS: Jajce, Zenica, Lukavac, Gračanica, Doboj Jug i Livno.

U narednom razdoblju također se očekuje usuglašavanje termina obuka za još desetak jedinica lokalne samouprave.

Obuke se organiziraju u suradnji s UNDP Projektom integriranog lokalnog razvoja i Projektom potpore implementaciji Ciljeva održivog razvoja u BiH, priopćeno je iz SOGFBiH.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17