ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
U tjednu iza nas

zastave bih armija

Afera „Respiratori“ najslikovitije je otkrila pravo lice patriotizma vodećih u Bošnjaka

      Zbog afere „Respiratori“ najveće u poslijeratnoj BiH, SDA ali i brojni njezini pomagači su na respiratorima. Ili bi barem trebali biti s obzirom na sramotnu prepisku koja je izašla na vidjelo u ročištima u ovom predmetu, a koja su dosad otkrila vrlo vjerojatno tek dio afere u kojoj glavnu ulogu igraju vodeći patrioti u Bošnjaka. Sramotna prepiska Fikreta Hodžića s Fadilom Novalićem i spominjanje Asima, te stavovi Edite Kalajdžić, rukovodeće državne službenice u Vladi Federacije BiH na slikovit način otkrivaju čime se mjeri patriotizam u Bošnjaka. A on bi se u najkraćem mogao svesti na: ne daj Hrvatima, uzmi u ime Bošnjaka! Naravno, na ovaj način patriotizam žive isključivo vodeći u Bošnjaka, a upravo  zbog toga kriminal u aferi „Respiratori“ ima posebnu težinu.

Poimanje bošnjačkog patriotizma koji svoje pravo lice pokazuje u aferi „Respiratori“ zapravo nije ništa novo. U ime istog patriotizma u proteklom se ratu ubijalo i napadalo slabije, etnički se čistili prostori uglavnom središnje Bosne. U ime iste vrste patriotizma Hrvatima u Federaciji BiH godinama se sustavno oduzimaju politička kao i svaka druga prava, nemaju predstavnici u vlasti. Jer što više otmeš prava malobrojnim veći si patriota. I to nije samo osobina dužnosnika SDA. Kod dokazivanja patriotizma vodećih u Bošnjaka, stranačke granice se brišu. Najbolji primjer je Zukan Helez, ministar za boračka pitanja u nelegitimnoj platformaškoj Vladi Federacije BiH. Zukakova misija bila je oduzeti prava hrvatskim stradalnicima. Nije bitno koliko novca će poreski obveznici za tužbe koje su naknadno uslijedile za to morati izdvojiti. Zukan od svoje misije ni na trenutak nije odustao.  A ne odustaje ni Bisera Turković, koja iako je na dužnosti ministrice vanjskih poslova BiH, od prvog dana provodi isključivo bošnjačku SDA politiku. Bez znanja i suglasnosti državnih institucija, Turković provodi stranačku politiku, ali kao i većina dužnosnika ove stranke, ni osobne interese ne zapostavlja.

Naravno da su mnogim dužnosnicima i drugih naroda osobni i stranački interesi često važniji od onih za koje su plaćeni, ali afera „Respiratori“ otkriva da je bošnjački patriotizam otišao više koraka ispred ostalih te da je odavno postao izgovor za sve, od zločina do kriminala. Očigledan kriminal u nabavci respiratora iz Kine ima posebnu težinu jer se dogodio u najgorem mogućem trenutku, tijekom pandemije koja je doslovno paralizirala svijet. Umjesto brige za zdravlje stanovništva, njezini su akteri pokazali jedino brigu za vlastitu dobit, a sve u ime patriotizma!

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17