ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Covid-19

njemačka_cijep.jpeg

 

Nijemci koji su u potpunosti cijepljeni ili su preboljeli Covid-19 trebali bi biti izuzeti od mnogih restriktivnih mjera u zemlji prema novim pravilima koja će biti uvedena ovog tjedna.

Kršćanski demokrati kancelarke Angele Merkel i njihovi koalicijski partneri iz socijaldemokratske stranke potpisali su nacrt novih pravila, navodi se u pismu kancelarkinog ureda koje je dpa dobio na uvid u ponedjeljak.

Nova pravila uključuju veći pristup trgovinama i drugim uslugama, kao i izuzimanje  od noćnog policijskog sata i restrikcije osobnih kontakata.

Promjene također znače da bi oko osam posto populacije koja je potpuno cijepljena i tri miliona koji su se oporavili trebali, na primjer, moći ući u trgovine ili otići do frizera bez da imaju negativan nalaz.

Od njih se također neće tražiti karantena nakon povratka u Njemačku - osim ako nisu putovali u područje u kojem je virusna varijanta posebno raširena.

Međutim, i dalje će biti obavezni nositi masku na određenim javnim prostorima, kao i poštivati mjere fizičke distance.

Nekoliko od 16 njemačkih država već je počelo primjenjivati ​​dijelove novih propisa koji omogućavaju da se cijepljene osobe smatraju ravnopravnima sa onima koji imaju negativan test na Covid.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17