ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ISILOVCI IZ BiH PRED OPTUŽNICOM

jasmin keserovic

Tužiteljstvo Bosne Hercegovine trebalo bi u narednim danima podići optužnicu protiv bh. ISIL-ovaca koji su deportirani u BiH krajem prošle godine, a borili su se zatzv. Islamsku državu.

Radi se o sedam bh. državljana koji se nalaze u pritvoru već skoro tri mjeseca.

Tužiteljstvo BiH, u suradnji s policijskim agencijama i sigurnosnim podacima, ima već dovoljno dokaza da su ove osobe sudjelovale u oružanim sukobima u Siriji i Iraku i da su bili borci ISIL-a, a ne kuhari ili čuvari u ratnim zonama, kako su tvrdili tijekom ispitivanja i dolaska u BiH, prenosi Avaz.ba.

Riječ je o ISIL-ovcima Jasminu Keseroviću, Muharemu Duniću, Emiru Ališiću, Hamzi Labidiju, Armenu Dželki, Milaremu Berbiću i Senadu Kasupoviću. Oni su deportirani iz kurdskih zatvora.

Za svakog od njih postoji jasan trag odlaska i sudjelovanja u borbama za Islamsku državu, koja je proglašena odlukom Vijeća Europe terorističkom organizacijom.

Najviše dokaza, nesumnjivo, nakon izjava na desetaka svjedoka, ali i videosnimaka s ratišta, postoji protiv Keserovića. Njemu ne ide ni u prilog propagandni prilog ISIL-a iz lipnja 2016. godine na kojem je snimljen kako prijeti Sjedinjenim Američkim Državama odmazdom i poziva na ubojstva kršćana.

Oženio se

Ovaj rođeni Zavidovićanim borio se za jedinice Bejt Balkan kod Gorana Pavlovića, a zatim je otišao u Irak kod Bajre Ikanovića, koji je ubijen u borbama. U Siriji se oženio Aminom Handanagić, koja je ostala u izbjegličkom kampu.

No, dokazi postoje i za Dunića, Kasupovića, Dželku, Ališića. Svi svjedoci ustvrdili su da su se borili na ratištima. Mnogi od njih odbili su povratak u BiH.

Tko će priznati krivnju?

Za sada nije poznato hoće li neki od osumnjičenih tražiti priznanje krivnje. Većina povratnika kasnije se nagodila s tužiteljstvima.

Nedavno je povratnik Ibro Ćufurović optužen na četiri godine zatvora, ali tek nakon što je krivicu priznao u Sudu BiH.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17