ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Vlada SBŽ

vlada zsb

 (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je danas program i kriterije raspodjele sredstava za psiho-fizičko liječenje branitelja i za izgradnju centra za takav vid rehabilitacije.

Premijer Tahir Lendo kazao je da je protekli rat donio velike traume braniteljima te da je mnogima od njih potrebna pomoć, kao i rehabilitacijski centar.

- Rat je, nažalost, ostavio posljedice i tim ljudima treba pomoć. Vlada će i dalje podržavati izgradnju centra na Vlašiću koji je u poodmakloj fazi, kako bi ga određene kategorije branitelja mogle koristiti - rekao je Lendo.

Direktor županijske Uprave za branitelje Esad Crnica kazao je novinarima da u SBŽ-u veliki broj branitelja treba psiho-fizičku pomoć, ali se mnogi od njih, zbog straha od stigme, ne javljaju liječnicima redovito.

- U više navrata tražili smo da se formira registar pri domovima zdravlja u lašvanskoj, lepeničkoj i vrbaskoj regiji. Naša uprava će osigurati sredstva, a domovi zdravlja ili bolnice bi trebali odrediti osoblje i prostor pod nadzorom gdje bi se izdavali i držali potrebni lijekovi. Nismo još naišli na razumijevanje te mi program i kriterije svake godine obnavljamo da možemo istog momenta reagirati i da za sve pripadnike braniteljske populacije osiguramo lijekove koje im neuropsihijatri propišu - kazao je Crnica.

Vlada je danas, među ostalim, usvojila Izvješće o realizaciji Akcijskog plana za borbu protiv korupcije Vlade SBŽ-a za razdbolje od 2015. do 2019. godine, kao i Izvješće o radu Tima za sprječavanje korupcije za drugu polovicu 2019. godine.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17