• LEDA 2

Mektiću, Mektiću...

dragan-mektic-810x455-2.jpg

 

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića za korupciju u projektu koji se financirao iz europskih fondova, objavili su u petak tužitelji.

Radi se o projektu prekogranične suradnje u području vatrogastva koji je EU financirala s nešto manje od 200 tisuća eura.

Uz Mektića, koji je sada zastupnik u parlamentu BiH, optuženi su i bivši predstojnik njegova ureda Igor Golijanin, pomoćnik ministra Samir Agić i vlasnik Instituta za zaštitu od požara i eksplozija iz Sarajeva Edin Garaplija.

Prema optužnici, oni su zloporabom položaja i ovlasti počinili kazneno djelo “visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine”.

Tužitelji tvrde kako su opremu za gašenje požara nabavljali od interesno povezanih osoba i bliskih srodnika i ostvarili nezakonitu imovinsku korist.

Pritom su nanijeli štetu od oko 240 tisuće konvertibilnih maraka, odnosno oko 124 tisuće eura.

Optužnica, uz ostalo, inkriminira Mektića da je “produžio rok isporuke košulja, hlača, rukavica i metlica za gašenje požara” te da je “mijenjao konfekcijske brojeve rukavica za gasitelje”.

Mektić je ranije kazao kako je optužnica osveta tužiteljstva BiH i glavne tužiteljice Gordane Tadić koje je ranije oštro kritizirao rad tog pravosudnog tijela.

Tvrdi da je projekt prošao sve provjere, uključujući onu tijela Europske unije koje su potvrdile da je sve učinjeno po pravilima.

“Problem Bosne i Hercegovine je u korumpiranom i kriminaliziranom tužiteljstvu”, kazao je Mektić ranije ovog tjedna najavivši kako će nastaviti pravnu bitku.

 

poskok.info

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17