Kiseljak

poslovna dron 19

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak u Mostaru je u četvrtak potpisao ugovor o dodjeli poticajnih financijskih sredstava po projektu „IZGRADNJA PODUZETNIČKIH ZONA U FEDERACIJI BIH" za 2019. godinu nakon javnog natječaja Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.


Ugovor je vrijedan 211 840 KM i bit će iskorišten za završetak izgradnje infrastrukture i prometnica u Poslovnoj zoni Dugo Polje. Ovaj iznos, Općina sufinancira sa 95 000 KM kako bi ovaj proces u potpunosti bio završen.
Podsjećamo, Poduzetnička zona "Dugo Polje" prva je službena gospodarska zona u općini Kiseljak. Realizacija ovog, jednog od kapitalnijih i za razvoj općine Kiseljak dugoročno gledano, važnijih projekata krenula je prije tri godine i razvija se kontinuirano i planski.

Dosad je samo u infrastrukturu Zone uloženo više od milijun i pol maraka što vlastitih što sredstava sa viših razina vlasti međutim, ulaganja su urodila plodom jer je prva zona rasprodana.
Naime, svih 13 parcela prve zone Poslovne zone Dugo polje je već prodano i na njima su objekti ili izgrađeni ili su u pripremi odnosno fazi realizacije.
Prodaja je počela i u drugoj zoni gdje su prodate tri parcele a interes je za ostalima iskazalo još nekoliko tvrtki.
Jedna od firmi koji uspješno posluju već neko vrijeme je i Diax d.o.o sa sjedištem u Sarajevu, koja postoji od 2008. a dugi niz godina ima otvorenu poslovnu jedinicu u Kiseljaku. Od 2018. firma djeluje upravo u Poslovnoj zoni Dugo polje. „Zadovoljni smo sa suradnjom s općinskim vlastima koje su nam izašle u susret i brzo riješili svu potrebnu dokumentaciju“ kazali su iz ove firme za Artinfo te dodali da se Kiseljak pokazao kao vrlo dobar izbor.

Osim zaokružene infrastrukture, od samog početka stvaranja Zone, općinska administracija uključujući i Općinsko vijeće obvezala se maksimalno učinkovito završavati proceduru prodaje zemljišta, i to im zasad ide od ruke. Dalje, ponajveća prednost Zone je i njen strateški položaj, doslovno na raskrižju puteva  sa izlazom na koridor Vc.

 

DJI_0055.JPG

DJI_0054.JPG

DJI_0053.JPG

DJI_0052.JPG

DJI_0051.JPG

DJI_0049.JPG

DJI_0047.JPG

DJI_0045.JPG

 

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17