• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

IZ KOMŠIĆEVOG UREDA

komsic isil macron

Ured  predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića pozvat će sutra na razgovor veleposlanika Francuske u BiH Guillaumea Roussona.

 

Ured predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića najavio je da će pozvati sutra na razgovor veleposlanika Francuske u BiH Guillauma Roussona kako bi razjasnio stavove predsjednika te države Emanuela Macrona iznesene u intervjuu za The Economist.

Kako podsjećaju iz Komšićevog ureda, Macron je kazao da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika ISIL-a, prenosi Fena.

Kako su prenijeli mediji, Macron je za The Economist poručio da je BiH "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku".

Dodao je da se BiH suočava s problemom džihadista povratnika.

- Uvjeren sam da, prvo, moramo reformirati svoje procedure za članstvo u EU jer one više ne služe svrsi. Nisu strateške. Također nisu ni političke, već su previše birokratske i nepovratne, a morate biti u stanju da u nekim trenucima razmotrite pitanje reverzibiliteta. Drugo, ako ste zabrinuti za ovu regiju, prvo pitanje nisu ni Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista, je Bosna i Hercegovina - rekao je, između ostalog, Marcon.

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17