vitezit tvornica

Iako su radnici vatrogasne jedinice i zaštitarske agencije Vitezita izborili svoja prava i proglasili štrajk završenim, radnici proizvodnih pogona kažu da njihova prava nisu ostvarena te da njihov štrajk nikada nije završen. Ovo je za Klix.ba potvrdio i Miodrag Jovanović iz sektora razvoja Vitezita koji je kazao da nije uredu da službenici vatrogasne jedinice i zaštitarske agencije izbore za svoja prava blokadom kapije firme Vitezit, a pritom zaborave i na druge radnike.
Oni su jednom vrstom prisile sile ostvarili svoja prava i to mi smeta. Izborili su se za sebe, a radnike Vitezita su ostavili nedorečene. Nije uredu da se izdvajamo po proizvodnim sektorima, kazao je Jovanović.
Pojasnio je da i njima nisu uplaćene plaće za studeni, prosinac, siječanj i veljaču, kao ni zdravstveno i mirovinsko osiguranje.
Nama ne dozvoljavaju da protestiramo i borimo se za naša prava. Došli smo, ali nama nisu dali da prosvjedujemo i vjerovatno ćemo dobiti i prijave zbog okupljanja, dodao je Jovanović.
Proizvodnja u Vitezitu, prema njegovim riječima, nije pokrenuta od 1. ožujka, ali i da ne znaju ni kada će biti riješena ova situacija.

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17