× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • Sarajevo

izlozba cvijanovic

 

U galeriji Franjevačkog samostana Sv. Ante u Sarajevu, u sklopu 39. izdanja art festivala Sarajevska Zima, otvorena je i samostalna izložba mladog umjetnika Antuna Cvijanovića. 

 

 12.jpg

Izložba je inspirirana tematikom tradicionalnog tetoviranja, tzv. "sicanja" katolika u Bosni i Hercegovini. Naime, putem medija gline - terakote, autor je promišljao kako tradicionalno transponirati u suvremeno. Došao je do sinteze tradicionalnog materijala koji se koristio još od kamenog doba, podatnog za modeliranje, svedenih, geometrijskih simbola koji se kroz cijelu povijest čovječanstva, do današnjih dana, utiskuju ili oslikavaju na različitim površinama, od keramike, metala, stakla, plastike do ljudske kože, sa različitim namjerama i sa različitim porukama.
Kreirao je nešto što i dalje ostaje u domenu ukrašavanja, ali na drugačiji, suvremeni način, sa porukom koju nosa ova "sitna plastika", ovaj skulptoralni nakit, medaljoni - medalje, na kojoj je "ukrasni" ornament otisak njegove vlastite kože, njegov DNK.

Izložba ostaje otvorena do 28. ožujka 2023. godine.

 

4.jpg

Antun Cvijanović rođen je 1995. godine, u Stuttgartu. Nakon završene Srednje škole "Ivan Goran Kovačić", u Kiseljaku, kao dizajner odjeće upisuje produkt dizajn na Akademiji Likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje i diplomira 2019. godine iz oblasti unikatno oblikovanje. Prvu samostalnu izložbu imao je u Historijskom Muzeju BiH u Sarajevu, 2020. godine.
Postao je novi član Udruženja ULUPUBIH-a 2023. godine. Živi i djeluje u Sarajevu kao slobodni produkt, modni dizajner i fotograf.

9.jpg

6.jpg

5.jpg

3.jpg

2.jpg

11.jpg

1.jpg

artinfo.ba

BIHAMK
Stanje na cestama (03.06.)
Prije 5 minute
3.lipnja
Sv. Carlo Lwanga
Prije 27 minute
Vremenska prognoza
Oblačno s kišom i pljuskovima
Prije 29 minute
Sarajevo i SBK
Najavljene radarske kontrole za 3.6.2023.
Prije 1 sat
Juicy Kiseljak open
Kiša danas neumoljiva, završena tek tri meča
Prije 15 sati
Dva radna mjesta
DRR Auto : Oglas za posao
Prije 19 sati

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.