× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • MOSTAR

thumbnail_15.jpg

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne organiziralo je književnu večer „Breviarium poeticum“..

Program „Breviarium poeticum“ organizira se već petu godinu u okviru Književne srijede sa željom ostvarenja poticajnih uvjeta književnicima za izravan, slobodan i koristan susret s čitateljima i s nastojanjem da se javno otvori pristup temama koje su dugi niz godina bile sklanjane u stranu.

Tribina je u početku nosila ime – „Ususret Uskrsu“. Ona je to i danas iako joj je aktualni naslov Breviarium poeticum malo drukčiji.

thumbnail_4.jpg

"To je naš pjesnički časoslov, djela duhovne poezije posvećena najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. U tom pronalazimo pouzdan osjećaj vlastite vrijednosti i uloge u društvu, te motive za ispunjenje vlastitoga stvaralačkog i umjetničkog potencijala.", priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

U prvom dijelu programa članovi Kluba studenata hrvatskog jezika i književnosti Franjo Milićević s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Ivana Miličević, Ivan Dugandžić i Boris Rozić čitali su duhovnu poezija hrvatskih pjesnika: Tina Kolumbića, Raymonda Kuparea, Vladimira Nazora, Nikole Šopa, Ivana Tolja, Tina Ujevića, Viktora Vide i fra Ante Vučkovića.

thumbnail_13.jpg

U drugom dijelu programa članovi DHK HB i gosti čitali su svoje pjesme prikladne vremenu Uskrsa: Ivan Baković, Hrvoje Barbir Barba, Ante Bošnjak, Marela Jerkić Jakovljević, Miljenka Koštro, Radica Leko, Zdravko Nikić, Pero Pavlović, fra Miljenko Stojić, Snježana Lovrić, Angela Šuta, Mijo Tokić, Zdravka Mila Marijanović i Ivan Sivrić, a profesorica Silvija Vukojević je otpjevala jednu uglazbljenu pjesmu Zdravke Mile Marijanović.

thumbnail_14.jpgthumbnail_1.jpgthumbnail_9.jpgthumbnail_6.jpg

Notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.