ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Razgovor o mogućnostima suradnje

napredak.jpg


Izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak razgovaralo je s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske o mogućnostima suradnje, s naglaskom na suradnji u programima koji su usmjereni na mlade, kao i programima i projektima koji za cilj imaju očuvati, njegovati te prezentirati bogatu kulturno povijesnu baštinu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini diljem svijeta.

''Kao društvo koje ima dugu tradiciju djelovanja, Napredak ima značajnu ulogu i težinu diljem Bosne i Hercegovine, osobito u lokalnim zajednicama, na što smo posebno ponosni'', istaknuo je predsjednik Napretka Nikola Čiča. Dodao je kako će Društvo u narednom razdoblju intenzivirati svoje aktivnosti kako bi dali doprinos razvoju svih aspekata društva u BiH. Zahvalio je Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori, ne samo HKD Napredak, već i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz HKD Napredak.

Zamjenik državnog tajnika Dario Magdić čestitao je Napretku na dosadašnjim naporima i postignućima.

''Obrazovanje je ključ napretka svakog društva, stoga čestitam i zahvaljujem na potpori koju ste, kroz program stipendiranja, pružili talentiranim mladim ljudima iz BiH. Mnogi od njih danas su uspješni glazbenici, liječnici, profesori, gospodarstvenici i kroz svoj rad nastavljaju pomagati svome narodu, ma gdje živjeli'', naglasio je Magdić.

Podsjetio je da i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske provodi program stipendiranja za Hrvate u BiH koji za cilj ima osnaživanje ljudskih i profesionalnih kapaciteta te zadržavanje mladih u BiH. Sastanku uz predsjendika Čiću nazočili su dopredsjednici Društva Josip Križanović, Miroslav Landeka i Dražen Vikić Topić, te Ivica Kovačević, član Središnje uprave. HKD

Napredak utemeljen je 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruga, ima više od 20.000 članova u 63 podružnice i 4 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Napredak je školovao i pomogao oko 16 tisuća učenika i studenata, među kojima su i dva nobelovca Ivo Andrić i Vladimir Prelog, brojni likovni i literarni umjetnici te druge poznate osobe, priopćeno je iz Središnjeg ureda Hrvatskog kulturnog društva Napredak prenosi bljesak.info.

0
0
0
s2sdefault
  • ecos 5
  • mix pelet

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17