ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
CRNA KRONIKA

droga.jpg

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) i Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo (MUPŽS), pod nadzorom Tužiteljstva ŽS, od ranih jutarnjih sati provode aktivnosti na realizaciji operativno-taktičke akcije kodnog naziva "Kolonija“ radi dokumentiranja grupe osoba koja zajednički djeluje na području ŽS, a koje se sumnjiče za kaznena djela - udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s kaznenim djelima - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te razbojništvo i teška krađa.

U sklopu tih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, 16 policijskih timova izvršili su pretrese na 19 lokacija na području KS, te je slobode lišeno 14 osoba inicijala M.Z. (1995.), K.A. (1999.), M.O. (2000.), E.Š.(1999.), S.Ć.(1999.), A.A. (1983.), A.M. (1993.), E.P. (1987.), K.K. (1987.), M.A. (1979.), N.P. (1989.), S.P. (1987.), S.K.(1987.), H.H. (1991.), dok se osobe, koje su obuhvaćena ovom istragom, H.E. (1998.) i A.S. (1999.) nalaze u pritvoru.

Prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „canabis sativa L“ i „amfetamin“, kao i oružje, municija, mobilni telefonski aparati i sim-kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima, a koji će biti dokaz u kaznenom postupku.

Također, ovom akcijom je obuhvaćeno i dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s koruptivnim kaznenim djelima - zloupotreba službena položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, protuzakonito posredovanje i davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 381. KZFBiH.

U vezi sa spomenutim koruptivnim kaznenim djelima lišene su slobode četiri osobe, te su na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu na području Županije Sarajevo, Tuzlanske županije i Hercegovačko-neretvanske županije, izvršeni pretresi na sedam lokacija, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču ili se dovode vezu s predmetnim kaznenim djelima, te će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osobe, lišene slobode, će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u zakonskom roku biti predane na dalju nadležnost Tužiteljstvu ŽS uz Izvješće o izvršenim kaznenim djelima, priopćeno je iz FUP-a.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17