• LEDA 2

1 bilten crna kronika

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je šest kaznenih djela.

Dana 02.10.2019. godine oko 18,15 sati u mjestu Rudnik, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe PU Travnik u suradnji sa policijskim službenicima PS Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe N.G. rođen 1996.godine iz Travnika, kod kojeg je pronađena određena količina zeljaste materije za koje se sumnja da je opojna droga cannabis. Tokom kriminalističke obrade isti je izjavio da u mjestu Brajići, općina Travnik posjeduje nekoliko PVC vreća zeljaste materije koju je uzgojio u vlastitoj režiji i pripremio za prodaju. U nastavku aktivnosti, službenici policije su izašli na lice mjesta, gdje su pronašli tri veće PVC vreće sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.


Pronađene materije su oduzete, a osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa kaznenim djelom „Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Istog dana oko 21,10 sati u užem gradskom području u Kiseljaku, policijski službenici PS Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe E.P. rođen 2001.godine iz Kiseljaka, koji je zatečen u putničkom motornom vozilu Ford Focus.Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.


Po kompletiranju predmeta protiv navedene osobe će biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" stoji u Izvješću MUP-a.

 

droga-3-vreice.jpg

Foto: Zaplijenjena droga u Travniku

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17