• LEDA 2

1 bilten crna kronika

 

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su dva kaznena djela.

Dana 01.10.2019. godine oko 12,00 sati u ulici Kovačuša, općina Bugojno, policijski službenici Odjela kriminalističke policije, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.K. rođen 1984.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole i pregleda, kod istog je pronađena određena količina različitih materija za koje se sumnja da je opojna droga cannabis, speed i extasy. U nastavku aktivnosti, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršen je pretres stana u ulici Sultan Ahmeda, općina Bugojno, koji koristi navedena osoba. Prilikom pretresa pronađena je veća količina materije za koju se sumnja da je opojna cannabis, kao i više komada tebleta za koje se sumnja da je opojna droga extasy.


Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Bugojno.

 

Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira te šest prometnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 249 prekršajnih naloga, od kojih je 114 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno 12 vozila.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17