• LEDA 2

1 bilten crna kronika

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su četiri kaznena djela.

Dana 30.09.2019. godine oko 17,40 sati u ulici Donje Osoje, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe J.D. rođen 1988.godine i M.S. rođen 1977.godine, obadvojica iz Travnika. Prilikom kontrole i pregleda, kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, u mjestu Vakuf, općina Travnik navedeni službenici su u siradnji sa policijskim službenicima Odjela kriminalističke policije izvršili kontrolu i pregled osobe H.Z. rođen 1991.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, dok je na mjestu gdje je isti zatečen pronađeno 7 omota sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, 9 tableta za koje se sumnja da je opojna droga ecstazy, 4 pvc vrećice sa praškastom materijom za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i predmeti koji se  mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni na izdržavanju kazne kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom, tzv. narukvica, zbog ranije počinjenih krivičnih djela, o čemu su odmah obaviješteni nadležni organi.

Pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, stoji u izvješću MUP-a.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17