× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • "Improve River Life"

endemska-riba.jpg

 Europska komisija odobrila je financiranje projekta hrvatskog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja:  "Improve River Life"  kroz Life mehanizam za prirodu i bioraznolikost.

Glavni cilj projekta je očuvanje endemske mekousne pastrve kroz obnovu njenih staništa i populacija u rijekama Jadro i Vrljika u Hrvatskoj, te Trebižata u Hercegovini.

Jedna od aktivnosti bit će osiguravanje  povezanosti riječnih ekosustava kroz uklanjanje umjetnih pregrada ili osiguravanje  prohodnosti za riblje vrste, ali i međudržavna razmjena znanja, kako bi se stvorili dodatni kapaciteti u slijevu Neretve za očuvanje endemske faune ribe, prije svega mekousne pastrve koja živi na vrlo ograničenom području u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te Crnoj Gori. Projekt će trajati 60 mjeseci, a ukupna vrijednost iznosi 4.683.000 EUR.

Državni tajnik Mario Šiljeg izjavio je kako je ovaj projekt početak širenja aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH i na druge segmente zaštite okoliša i prirode u Hercegovini,  a nakon što su Hrvatske vode već nekoliko godina prisutne u Ljubuškom i drugim gradovima i općinama gdje sufinanciraju projekte vodoopskrbe i odvodnje odnosno izgradnje kanalizacijske mreže.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.