× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • VIDEO

 palacinke.jpg

Klub ljubitelja palačinaka i Udruženje kuhara u BiH i ove godine obilježavaju Svjetski dan palačinaka s ciljem promocije domaćih proizvođača hrane i kulture ishrane.

Palačinke su jelo koje se, prema riječima urednika Kluba ljubitelja palačinaka Hamida Kurjakovića, priprema svugdje u svijetu i odavno su prestale biti samo desert.

- Svi vole palačinke, jedemo ih za doručak, ručak, večeru, pripremaju se i slane i slatke i debele i tanke. Palačinke imaju i svoj Svjetski dan, a tradicija obilježavanja tog dana najduža je u Velikoj Britaniji, Sjevernoj Irskoj, Italiji i još nizu zemalja - izjavio je Kurjaković za Fenu.

Klub Ljubitelja palačinaka sa Udruženjem kuhara u BiH već deset godina obilježava taj dan kroz različite gastronomske sadržaje i pripreme palačinaka.

- I ove godine obilježavamo Svjetski dan palačinaka kroz jednu lijepu priču pripreme palačinaka za vrtiće. Također smo posjetili Agenciju Fena koja je važan faktor u promociji aktivnosti Udruženja kuhara i Kluba ljubitelja palačinaka. Naravno, tu su i proizvođači hrane, među kojima Vispak, Klas, Meggle, Union Foods koji podržavaju naše projekte i uvijek su spremni da nam izađu u susret - dodao je Kurjaković, stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane.

Naglasio je da se na web stranici Kluba ljubitelja palačinaka može pronaći 500 recepata za palačinke. Obaranje Ginisovog rekorda u pripremi palačinaka u vremenu od osam sati, kako je dodao, takođe je bio poduhvat koji je bio zanimljiv dio programa Sarajevskog festivala turizma 2018. godine. Ovaj dan obilježavao se u Gradačcu, Zenici, Bihaću, Sarajevu a u pripremi je i „Palačinkijada“ u Lukavcu i Tuzli.

- I ove godine očekujemo da će ljubitelji palačinaka doći na svoje i uživati u palačinkama – dodao je Kurjaković.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • VIDEO

 palacinke.jpg

Klub ljubitelja palačinaka i Udruženje kuhara u BiH i ove godine obilježavaju Svjetski dan palačinaka s ciljem promocije domaćih proizvođača hrane i kulture ishrane.

Palačinke su jelo koje se, prema riječima urednika Kluba ljubitelja palačinaka Hamida Kurjakovića, priprema svugdje u svijetu i odavno su prestale biti samo desert.

- Svi vole palačinke, jedemo ih za doručak, ručak, večeru, pripremaju se i slane i slatke i debele i tanke. Palačinke imaju i svoj Svjetski dan, a tradicija obilježavanja tog dana najduža je u Velikoj Britaniji, Sjevernoj Irskoj, Italiji i još nizu zemalja - izjavio je Kurjaković za Fenu.

Klub Ljubitelja palačinaka sa Udruženjem kuhara u BiH već deset godina obilježava taj dan kroz različite gastronomske sadržaje i pripreme palačinaka.

- I ove godine obilježavamo Svjetski dan palačinaka kroz jednu lijepu priču pripreme palačinaka za vrtiće. Također smo posjetili Agenciju Fena koja je važan faktor u promociji aktivnosti Udruženja kuhara i Kluba ljubitelja palačinaka. Naravno, tu su i proizvođači hrane, među kojima Vispak, Klas, Meggle, Union Foods koji podržavaju naše projekte i uvijek su spremni da nam izađu u susret - dodao je Kurjaković, stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane.

Naglasio je da se na web stranici Kluba ljubitelja palačinaka može pronaći 500 recepata za palačinke. Obaranje Ginisovog rekorda u pripremi palačinaka u vremenu od osam sati, kako je dodao, takođe je bio poduhvat koji je bio zanimljiv dio programa Sarajevskog festivala turizma 2018. godine. Ovaj dan obilježavao se u Gradačcu, Zenici, Bihaću, Sarajevu a u pripremi je i „Palačinkijada“ u Lukavcu i Tuzli.

- I ove godine očekujemo da će ljubitelji palačinaka doći na svoje i uživati u palačinkama – dodao je Kurjaković.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.