× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Savjeti

hrana_profimedia_foto-702x336.jpg

Ostatke hrane, nakon jela, treba u nešto zamotati, pohraniti, ali aluminijska folija koja se često koristi baš i nije najbolji izbor. Kada još toplo jelo prekrijete aluminijskom folijom, razne bakterije počnu naglo rasti i razmnožavati se jer ulazi previše zraka, tvrde iz Ministarstva zdravstva u Washingtonu.

Lindsay Malone, stručnjakinja za hranu iz Cleveland klinke kaže da bi hranu trebalo pohraniti u posudice koje se mogu dobro zatvoriti kako ne bi ulazio zrak, a samim time i bakterije. Isto tako, spremiti je treba tek kada se potpuno ohladi – do tada je ostavite u loncu ili tavi u kojoj ste kuhali.

Nakon što se ohladi, treba je spremiti u hladnjak, a ne ostaviti na sobnoj temperaturi – ovo posebno vrijedi za meso i mliječne proizvode. Svaku hranu koja je na sobnoj temperaturi stajala dulje od nekoliko sati trebalo bi, u pravilu, baciti jer su se bakterije sigurno stvorile i nije više sigurna za jesti, prenosi The Health.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Savjeti

hrana_profimedia_foto-702x336.jpg

Ostatke hrane, nakon jela, treba u nešto zamotati, pohraniti, ali aluminijska folija koja se često koristi baš i nije najbolji izbor. Kada još toplo jelo prekrijete aluminijskom folijom, razne bakterije počnu naglo rasti i razmnožavati se jer ulazi previše zraka, tvrde iz Ministarstva zdravstva u Washingtonu.

Lindsay Malone, stručnjakinja za hranu iz Cleveland klinke kaže da bi hranu trebalo pohraniti u posudice koje se mogu dobro zatvoriti kako ne bi ulazio zrak, a samim time i bakterije. Isto tako, spremiti je treba tek kada se potpuno ohladi – do tada je ostavite u loncu ili tavi u kojoj ste kuhali.

Nakon što se ohladi, treba je spremiti u hladnjak, a ne ostaviti na sobnoj temperaturi – ovo posebno vrijedi za meso i mliječne proizvode. Svaku hranu koja je na sobnoj temperaturi stajala dulje od nekoliko sati trebalo bi, u pravilu, baciti jer su se bakterije sigurno stvorile i nije više sigurna za jesti, prenosi The Health.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.