× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Neizostavna za Badnju večer

popara.jpg

 

Popara budi nostalgiju u mnogima. U nekadašnjim vremenima bila je neizostavan dio trpeze, što zbog činjenice da i nije bilo hrane u izobilju, što zbog činjenice da je jednostavna za pripravu. Popara se u nekim krajevima naziva i potkriža, a mi donosimo jedan od recepata. 

Sastojci :

-10 šnita (kriški) starog kruha

- 1 dl ulja ili istopljene masti

- 1 dl vode

- sol

- češnjak

 

Dodatni sastojci : 

-suho meso

-povlaka ili sir

 

Priprema je veoma jednostavna . Kruh je potrebno isjeći na kockice ili iskidati na dijelove.Možete ga i prepržiti ukoliko volite hrskavost. Potom ga staviti u posudu ili posude u kojim ćete služiti. 

Ulje(mast) vodu i sol zakuhati na laganoj temperaturi. Skinuti s vatre, i po želji dodati kuhano suho meso, usitnjeno na komadiće, i umiješati povlaku ili sir i istucani bijeli luk.  Dobivenim preliti kruh i spremno je za konzumiranje. 

Posna popara neizostavan je dio trpeze za Badnje veče, a sačuvala se do današnjih dana, kao sjećanje na život nekada u seoskim krajevima i obiteljima s više djece. 

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Neizostavna za Badnju večer

popara.jpg

 

Popara budi nostalgiju u mnogima. U nekadašnjim vremenima bila je neizostavan dio trpeze, što zbog činjenice da i nije bilo hrane u izobilju, što zbog činjenice da je jednostavna za pripravu. Popara se u nekim krajevima naziva i potkriža, a mi donosimo jedan od recepata. 

Sastojci :

-10 šnita (kriški) starog kruha

- 1 dl ulja ili istopljene masti

- 1 dl vode

- sol

- češnjak

 

Dodatni sastojci : 

-suho meso

-povlaka ili sir

 

Priprema je veoma jednostavna . Kruh je potrebno isjeći na kockice ili iskidati na dijelove.Možete ga i prepržiti ukoliko volite hrskavost. Potom ga staviti u posudu ili posude u kojim ćete služiti. 

Ulje(mast) vodu i sol zakuhati na laganoj temperaturi. Skinuti s vatre, i po želji dodati kuhano suho meso, usitnjeno na komadiće, i umiješati povlaku ili sir i istucani bijeli luk.  Dobivenim preliti kruh i spremno je za konzumiranje. 

Posna popara neizostavan je dio trpeze za Badnje veče, a sačuvala se do današnjih dana, kao sjećanje na život nekada u seoskim krajevima i obiteljima s više djece. 

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.