ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
U 85.godini

lazo goluza

Tvorac legendarne "Kviskoteke", novinar i urednik Lazo Goluža umro je u 85. godini, objavila je u utorak Hrvatska radiotelevizija.

Goluža je diplomirao na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a 1966. je s Pajom Kanižajem pokrenuo satirični list "Paradoks".

Od 1967. je na Televiziji Zagreb, a na Radio Zagrebu je jedan od pokretača "Noćne priče" Trećeg programa.

U redakciji Kontakt-programa je kao urednik ostvario više zabavnih i kontakt emisija.

Autor je i urednik TV igre "Jadranski susreti" te niza kvizova znanja kao što su "Malo ja, malo ti", "3-2-1, ali vrijedan", "Znaš, znam", "Pješčani sat", te kviza znanja i inteligencije "Kviskoteka", mozaične emisije "Obiteljski zabavnik" te urednik licencnih TV igara "Brojke i slova" i "Kola sreće".

Autorski je surađivao s njemačkom postajom ARD, britanskim TV Yorkshireom i ITV-om te s francuskim obrazovnim TV kanalom La Cinquiềme.

Nakon umirovljenja 2001. nastavio je surađivati do kraja 2002. na postavljanju licencnoga kviza "Tko želi biti milijunaš?" te s autorskim prinosima. Također stvara nove TV formate kvizova, a od 2015. i formate inteligentnih igara za aplikacije novih medija.

Objavio je i knjige kvizova "Kviskoteka" (s B. Lipanovićem, 1982) te "Kviskoteka – igra pitanja" (s D. Novakovićem, 1990).

Dobitnik je nagrada HRT-a, godišnje 1993. i za životno djelo Ivan Šibl 1995.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17