Ovaj kolač je još jednostavniji od banana kruha te u njega ide samo 4 sastojka uključujući svježe jagode. A kako su nam jagode ovdje počele naglo sazrijevati nema boljeg niti bržeg načina da ih se ukusno iskoristi.
Sastojci
- Jagode 450 g
- Šećer 170 g
- Glatko brašno 170 g
- Jaja 3 kom
Priprema
- 3 cijela jaja s mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera.
- Miksajte sve oko 2 minute dok ne dobijete glatku kremu.
- U nju kuhačom lagano umutite 170 grama prosijanog glatkog brašna i na kraju dodajte još 450 grama svježih jagoda narezanih na manje komade. Što sitnije narežete jagode to će vam kolač ljepše ispasti.
- Smjesu prebacite u podmazan kalup za torte ili pleh za kolače te stavite sve u zagrijanu pećnicu.
- Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stupnjeva nakon čega smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite dodatnih 30 minuta ili dok kolač nije gotov (provjerite da li je gotov s drvenom čačkalicom).