× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Brzo i fino

jagode art

Ovaj kolač je još jednostavniji od banana kruha te u njega ide samo 4 sastojka uključujući svježe jagode. A kako su nam jagode ovdje počele naglo sazrijevati nema boljeg niti bržeg načina da ih se ukusno iskoristi.

Sastojci

  • Jagode 450 g
  • Šećer 170 g
  • Glatko brašno 170 g
  • Jaja 3 kom

 

Priprema

  • 3 cijela jaja s mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera.
  • Miksajte sve oko 2 minute dok ne dobijete glatku kremu.
  • U nju kuhačom lagano umutite 170 grama prosijanog glatkog brašna i na kraju dodajte još 450 grama svježih jagoda narezanih na manje komade. Što sitnije narežete jagode to će vam kolač ljepše ispasti.
  • Smjesu prebacite u podmazan kalup za torte ili pleh za kolače te stavite sve u zagrijanu pećnicu.
  • Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stupnjeva nakon čega smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite dodatnih 30 minuta ili dok kolač nije gotov (provjerite da li je gotov s drvenom čačkalicom).
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Brzo i fino

jagode art

Ovaj kolač je još jednostavniji od banana kruha te u njega ide samo 4 sastojka uključujući svježe jagode. A kako su nam jagode ovdje počele naglo sazrijevati nema boljeg niti bržeg načina da ih se ukusno iskoristi.

Sastojci

  • Jagode 450 g
  • Šećer 170 g
  • Glatko brašno 170 g
  • Jaja 3 kom

 

Priprema

  • 3 cijela jaja s mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera.
  • Miksajte sve oko 2 minute dok ne dobijete glatku kremu.
  • U nju kuhačom lagano umutite 170 grama prosijanog glatkog brašna i na kraju dodajte još 450 grama svježih jagoda narezanih na manje komade. Što sitnije narežete jagode to će vam kolač ljepše ispasti.
  • Smjesu prebacite u podmazan kalup za torte ili pleh za kolače te stavite sve u zagrijanu pećnicu.
  • Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stupnjeva nakon čega smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite dodatnih 30 minuta ili dok kolač nije gotov (provjerite da li je gotov s drvenom čačkalicom).

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više