• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

IDEJA ZA RUČAK

paprikas

IDEJA ZA RUČAK – PILEĆI PAPRIKAŠ

1 kg pilećih bataka

2 veće glavice crvenog luka

4 veće mrkve

1 korijen celera

maslinovo ulje

1 žlica koncentrata rajčice

mljevena crvena paprika (slatka)

2 žlice kiselog vrhnja

pileći temeljac

sol

papar u zrnu

PRIPREMA

Pileće batke dobro posolite i popaprite. U posudi zagrijte ulje i meso popržite sa svih strana. Kada dobije boju, maknite s vatre i meso izvadite. Luk narežite na sitne komade, a mrkvu i celer naribajte i dodajte luku. Sve to malo propirjajte na ulju na kojem se dinstala piletina. Kada povrće malo omekša, dodajte crvene paprike, sol i papar te nakon minutu koncentrat rajčice i miješajte. Dodajte ponovno meso te podlijte pilećim temeljcem. Kada temeljac zakipi, smanjite vatru i poklopite. Svako malo protresite posudu kako se meso ne bi zalijepilo za dno. Paprikaš je gotov kada meso omekša. Probajte ga probosti vilicom (kada se meso lagano odvaja od kostiju, jelo je gotovo). Izvadite batke iz umaka i odložite sa strane. Štapnim mikserom izmiješajte umak i povrće te dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i dobro pomiješajte. Vratite batke u kremasti umak i poklopite. Servirajte s njokima.

 

 

Nikolin J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17