× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • IDEJA ZA RUČAK

paprikas

IDEJA ZA RUČAK – PILEĆI PAPRIKAŠ

1 kg pilećih bataka

2 veće glavice crvenog luka

4 veće mrkve

1 korijen celera

maslinovo ulje

1 žlica koncentrata rajčice

mljevena crvena paprika (slatka)

2 žlice kiselog vrhnja

pileći temeljac

sol

papar u zrnu

PRIPREMA

Pileće batke dobro posolite i popaprite. U posudi zagrijte ulje i meso popržite sa svih strana. Kada dobije boju, maknite s vatre i meso izvadite. Luk narežite na sitne komade, a mrkvu i celer naribajte i dodajte luku. Sve to malo propirjajte na ulju na kojem se dinstala piletina. Kada povrće malo omekša, dodajte crvene paprike, sol i papar te nakon minutu koncentrat rajčice i miješajte. Dodajte ponovno meso te podlijte pilećim temeljcem. Kada temeljac zakipi, smanjite vatru i poklopite. Svako malo protresite posudu kako se meso ne bi zalijepilo za dno. Paprikaš je gotov kada meso omekša. Probajte ga probosti vilicom (kada se meso lagano odvaja od kostiju, jelo je gotovo). Izvadite batke iz umaka i odložite sa strane. Štapnim mikserom izmiješajte umak i povrće te dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i dobro pomiješajte. Vratite batke u kremasti umak i poklopite. Servirajte s njokima.

 

 

Nikolin J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • IDEJA ZA RUČAK

paprikas

IDEJA ZA RUČAK – PILEĆI PAPRIKAŠ

1 kg pilećih bataka

2 veće glavice crvenog luka

4 veće mrkve

1 korijen celera

maslinovo ulje

1 žlica koncentrata rajčice

mljevena crvena paprika (slatka)

2 žlice kiselog vrhnja

pileći temeljac

sol

papar u zrnu

PRIPREMA

Pileće batke dobro posolite i popaprite. U posudi zagrijte ulje i meso popržite sa svih strana. Kada dobije boju, maknite s vatre i meso izvadite. Luk narežite na sitne komade, a mrkvu i celer naribajte i dodajte luku. Sve to malo propirjajte na ulju na kojem se dinstala piletina. Kada povrće malo omekša, dodajte crvene paprike, sol i papar te nakon minutu koncentrat rajčice i miješajte. Dodajte ponovno meso te podlijte pilećim temeljcem. Kada temeljac zakipi, smanjite vatru i poklopite. Svako malo protresite posudu kako se meso ne bi zalijepilo za dno. Paprikaš je gotov kada meso omekša. Probajte ga probosti vilicom (kada se meso lagano odvaja od kostiju, jelo je gotovo). Izvadite batke iz umaka i odložite sa strane. Štapnim mikserom izmiješajte umak i povrće te dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i dobro pomiješajte. Vratite batke u kremasti umak i poklopite. Servirajte s njokima.

 

 

Nikolin J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.