Kako bismo vas potaknuli da vodite brigu o onome što nosite u svoj organizam, a i pomogli u odabiru namirnica za kvalitetan doručak, u nastavku teksta vam donosimo 2 recepta za ukusan i prije svega zdrav doručak.
SENDWICH BR. 1
Iza akronima "BLT" skrivaju se slanina (bacon), zelena salata (lettuce) i rajčica (tomato). Te tri namirnice zajedno čine jedan od najpopularnijih sendviča na svijetu. Umjesto klasičnog kruha ili peciva, keto varijanta ovog sendviča uključuje "oopsie" kruščiće.
SASTOJCI:
- 2 "oopsie" kruščića srednje veličine
- 3 veće šnite slanine
- nekoliko listova zelene salate
- 1 manja rajčica narezane na ploške
- malo maslaca
PRIPREMA:
Prepržite slaninu na tavi dok ne postane hrskava. S malo maslaca premažite jedan kruščić. Na njega posložite listove salate, slaninu i na kraju ploške rajčice. Poklopite s drugim kruščićem.
SAVJET: Ako ne volite slaninu, zamijenite je kuhanom šunkom ili purećom šunkom. U sendvič možete dodati i koju krišku kozjeg sira ili cheddara.
SENDWICH BR. 2
Ako niste raspoloženi za mesni sendvič, isprobajte ovu jednako ukusnu povrtnu varijantu koja će se najviše svidjeti ljubiteljima gljiva.
SASTOJCI:
- 10 dag gljiva po izboru
- šaka špinata
- jedna svježa crvena paprika
- 2 “oopsie” kruščića
- malo soli i papra
- 1 žlica ulja
PRIPREMA:
Gljive i papriku operite, očistite i narežite na sitnije komade. Operite špinat i ocijedite ga. Na tavi zagrijte žlicu ulja, ubacite u nju papriku i prepržite kratko dok malo ne omekša. Potom dodajte gljive, posolite sve i popaprite te dinstajte dok gljive ne omekšaju. Na kraju ubacite šaku špinata, kratko promiješajte samo da špinat malo uvene i maknite s vatre. Smjesu stavite na jedan kruščić, poklopite drugim i eto ukusnog i zdravog jutarnjeg sendviča.
SAVJET: Ako imate grill tavu, gljive i papriku slobodno obradite na njoj bez dodavanja ulja. Prije grilanja možete tavu premazati sa šnitom slanine. Na samom kraju u smjesu slobodno naribajte malo cheddara ili dodajte malo narezane mozzarelle.