× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Vodite brigu o onome što unosite

dijeta-bez-ugljikohidrata-3.jpg

 

Kako bismo vas potaknuli da vodite brigu o onome što nosite u svoj organizam, a i pomogli u odabiru namirnica za kvalitetan doručak, u nastavku teksta vam donosimo 2 recepta za ukusan i prije svega zdrav doručak.

SENDWICH BR. 1

Iza akronima "BLT" skrivaju se slanina (bacon), zelena salata (lettuce) i rajčica (tomato). Te tri namirnice zajedno čine jedan od najpopularnijih sendviča na svijetu. Umjesto klasičnog kruha ili peciva, keto varijanta ovog sendviča uključuje "oopsie" kruščiće.

SASTOJCI:

- 2 "oopsie" kruščića srednje veličine

- 3 veće šnite slanine

- nekoliko listova zelene salate

- 1 manja rajčica narezane na ploške

- malo maslaca

PRIPREMA:

Prepržite slaninu na tavi dok ne postane hrskava. S malo maslaca premažite jedan kruščić. Na njega posložite listove salate, slaninu i na kraju ploške rajčice. Poklopite s drugim kruščićem.

SAVJET: Ako ne volite slaninu, zamijenite je kuhanom šunkom ili purećom šunkom. U sendvič možete dodati i koju krišku kozjeg sira ili cheddara.

SENDWICH BR. 2

Ako niste raspoloženi za mesni sendvič, isprobajte ovu jednako ukusnu povrtnu varijantu koja će se najviše svidjeti ljubiteljima gljiva.

SASTOJCI:

- 10 dag gljiva po izboru

- šaka špinata

- jedna svježa crvena paprika

- 2 “oopsie” kruščića

- malo soli i papra

- 1 žlica ulja

PRIPREMA:

Gljive i papriku operite, očistite i narežite na sitnije komade. Operite špinat i ocijedite ga. Na tavi zagrijte žlicu ulja, ubacite u nju papriku i prepržite kratko dok malo ne omekša. Potom dodajte gljive, posolite sve i popaprite te dinstajte dok gljive ne omekšaju. Na kraju ubacite šaku špinata, kratko promiješajte samo da špinat malo uvene i maknite s vatre. Smjesu stavite na jedan kruščić, poklopite drugim i eto ukusnog i zdravog jutarnjeg sendviča.

SAVJET: Ako imate grill tavu, gljive i papriku slobodno obradite na njoj bez dodavanja ulja. Prije grilanja možete tavu premazati sa šnitom slanine. Na samom kraju u smjesu slobodno naribajte malo cheddara ili dodajte malo narezane mozzarelle.

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Vodite brigu o onome što unosite

dijeta-bez-ugljikohidrata-3.jpg

 

Kako bismo vas potaknuli da vodite brigu o onome što nosite u svoj organizam, a i pomogli u odabiru namirnica za kvalitetan doručak, u nastavku teksta vam donosimo 2 recepta za ukusan i prije svega zdrav doručak.

SENDWICH BR. 1

Iza akronima "BLT" skrivaju se slanina (bacon), zelena salata (lettuce) i rajčica (tomato). Te tri namirnice zajedno čine jedan od najpopularnijih sendviča na svijetu. Umjesto klasičnog kruha ili peciva, keto varijanta ovog sendviča uključuje "oopsie" kruščiće.

SASTOJCI:

- 2 "oopsie" kruščića srednje veličine

- 3 veće šnite slanine

- nekoliko listova zelene salate

- 1 manja rajčica narezane na ploške

- malo maslaca

PRIPREMA:

Prepržite slaninu na tavi dok ne postane hrskava. S malo maslaca premažite jedan kruščić. Na njega posložite listove salate, slaninu i na kraju ploške rajčice. Poklopite s drugim kruščićem.

SAVJET: Ako ne volite slaninu, zamijenite je kuhanom šunkom ili purećom šunkom. U sendvič možete dodati i koju krišku kozjeg sira ili cheddara.

SENDWICH BR. 2

Ako niste raspoloženi za mesni sendvič, isprobajte ovu jednako ukusnu povrtnu varijantu koja će se najviše svidjeti ljubiteljima gljiva.

SASTOJCI:

- 10 dag gljiva po izboru

- šaka špinata

- jedna svježa crvena paprika

- 2 “oopsie” kruščića

- malo soli i papra

- 1 žlica ulja

PRIPREMA:

Gljive i papriku operite, očistite i narežite na sitnije komade. Operite špinat i ocijedite ga. Na tavi zagrijte žlicu ulja, ubacite u nju papriku i prepržite kratko dok malo ne omekša. Potom dodajte gljive, posolite sve i popaprite te dinstajte dok gljive ne omekšaju. Na kraju ubacite šaku špinata, kratko promiješajte samo da špinat malo uvene i maknite s vatre. Smjesu stavite na jedan kruščić, poklopite drugim i eto ukusnog i zdravog jutarnjeg sendviča.

SAVJET: Ako imate grill tavu, gljive i papriku slobodno obradite na njoj bez dodavanja ulja. Prije grilanja možete tavu premazati sa šnitom slanine. Na samom kraju u smjesu slobodno naribajte malo cheddara ili dodajte malo narezane mozzarelle.

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više