Želite li uživati u ukusnom sendviču bez grižnje savjesti ili samo namazati šnitu kruha omiljenim namazom, to sada možete...bez ikakve grižnje savjesti.
Brašno u ovom receptu zaboravite, a neće vam trebati ni puno vremena i pripreme. Dovoljno je da se zaželite omiljene namirnice i krenete u spravljanje zdravog kruha za koji će vam trebati tek 6 sastojaka.
SASTOJCI
500 g svježeg sira (s manje masnoća)
250 g zobenih pahuljica
4 jaja
1 žličica sode bikarbone
2 žlice maslinovog ulja
Malo himalajske soli
PRIPREMA
Pećnicu prvo stavite grijati na 170 stupnjeva. U posudu stavite sir, jaja i sol te dobro izmješajte. Nakon toga dodajte zobene pahuljice i sodu bikarbonu i na kraju maslinovo ulje. Smjesu miješajte dok ne postane glatka, a pleh obložite papirom za pečenje pa ulijte dobivenu smjesu. Stavite peći kruh 30 – 40 minuta, ovisno o vašoj pećnici.
Zlatna boja ovog kruha znak je da je gotov. Prije pečenja slobodno kruh obogatite vašim omiljenim sjemenkama.
Nikolina J/Artinfo.ba