× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Bananita

kolac banana

TIJESTO:

– 9 jaja

– 9 žlica šećera

– 9 žlica mljevenih oraha

– 2 žlice brašna

– 1/2 kesice praška za pecivo

FIL:

– 1 litar mlijeka

– 2 pudinga sa ukusom vanilije

– 4 žlice brašna

– 2 kesice vanilija šećera

– 250 grama putera

– 2 žlice šećera u prahu

ČOKOLADNA GLAZURA:

– 120 gr čokolade za kuhanje

– 80 gr putera

– 8 žlica slatke pavlake

I JOŠ:

– 6 banana

– 400 ml slatke pavlake

– sok iz jednog limuna

PRIPREMA

TIJESTO:

Odvojiti bjjelanca pa ih ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti mikserom dok se ne dobije gusta masa.

Pomiješati orahe, brašno i prašak pa pažljivo dodati smjesi od jaja. Pecite u plitkom, velikom plehu. Hladno tijesto presijecite na dva dijela.

FIL:

Pomiješajte brašno, puding i vanilijin šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da se kuha, dodajte šećer (količina po želji) i kad prokuha, dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promiješajte da se ne uhvati korica.

Umutite pjenasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature.

FILOVANJE:

Na tanjur staviti dio tijesta, prelijte polovinom fila, pa stavite drugi dio tijesta i ostatak fila.

Ogulite banane, rasijecite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Bananita

kolac banana

TIJESTO:

– 9 jaja

– 9 žlica šećera

– 9 žlica mljevenih oraha

– 2 žlice brašna

– 1/2 kesice praška za pecivo

FIL:

– 1 litar mlijeka

– 2 pudinga sa ukusom vanilije

– 4 žlice brašna

– 2 kesice vanilija šećera

– 250 grama putera

– 2 žlice šećera u prahu

ČOKOLADNA GLAZURA:

– 120 gr čokolade za kuhanje

– 80 gr putera

– 8 žlica slatke pavlake

I JOŠ:

– 6 banana

– 400 ml slatke pavlake

– sok iz jednog limuna

PRIPREMA

TIJESTO:

Odvojiti bjjelanca pa ih ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti mikserom dok se ne dobije gusta masa.

Pomiješati orahe, brašno i prašak pa pažljivo dodati smjesi od jaja. Pecite u plitkom, velikom plehu. Hladno tijesto presijecite na dva dijela.

FIL:

Pomiješajte brašno, puding i vanilijin šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da se kuha, dodajte šećer (količina po želji) i kad prokuha, dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promiješajte da se ne uhvati korica.

Umutite pjenasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature.

FILOVANJE:

Na tanjur staviti dio tijesta, prelijte polovinom fila, pa stavite drugi dio tijesta i ostatak fila.

Ogulite banane, rasijecite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.