× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Fino i sočno

jabuke pita kolac

Sastojci

500 g kora za savijače (10 kom)

1,2 kg kiselkastih jabuka

4 žlice šećera

2 vanilin šećera

1 žlica cimeta

4 žlice krušnih mrvica

150 g maslaca

Priprema

Jabuke ogulite, krupno naribajte pa ostavite sa strane neka malo odstoje i puste svoj sok.

Prije nego što počnete slagati štrudlu, jabuke malo stisnite da ocijedite višak soka te ih pomiješajte ih sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. Ukoliko volite, ubacite i šaku grožđica koje ste prethodno namočili u rum.

Maslac otopite i ostavite sa strane.

Dvije kore za savijače stavite na radnu površinu jednu na drugu. Premažite ih otopljenim maslacem i malo pošpricajte s vodom pa stavite 1/5 nadjeva od jabuka.

Isto ponovite i sa ostatkom kora, i nadjeva od jabuka tako da ukupno dobijete pet savijača.

Savijače posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Premažite štrudlu preostalim maslacem.

Savijaču pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180°C.

Slatki savjet:

Savijaču s jabukama poslužite toplu ili hladnu, a po želji ju posipajte sa šećerom u prahu.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Fino i sočno

jabuke pita kolac

Sastojci

500 g kora za savijače (10 kom)

1,2 kg kiselkastih jabuka

4 žlice šećera

2 vanilin šećera

1 žlica cimeta

4 žlice krušnih mrvica

150 g maslaca

Priprema

Jabuke ogulite, krupno naribajte pa ostavite sa strane neka malo odstoje i puste svoj sok.

Prije nego što počnete slagati štrudlu, jabuke malo stisnite da ocijedite višak soka te ih pomiješajte ih sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. Ukoliko volite, ubacite i šaku grožđica koje ste prethodno namočili u rum.

Maslac otopite i ostavite sa strane.

Dvije kore za savijače stavite na radnu površinu jednu na drugu. Premažite ih otopljenim maslacem i malo pošpricajte s vodom pa stavite 1/5 nadjeva od jabuka.

Isto ponovite i sa ostatkom kora, i nadjeva od jabuka tako da ukupno dobijete pet savijača.

Savijače posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Premažite štrudlu preostalim maslacem.

Savijaču pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180°C.

Slatki savjet:

Savijaču s jabukama poslužite toplu ili hladnu, a po želji ju posipajte sa šećerom u prahu.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više