Sastojci
500 g kora za savijače (10 kom)
1,2 kg kiselkastih jabuka
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
1 žlica cimeta
4 žlice krušnih mrvica
150 g maslaca
Priprema
Jabuke ogulite, krupno naribajte pa ostavite sa strane neka malo odstoje i puste svoj sok.
Prije nego što počnete slagati štrudlu, jabuke malo stisnite da ocijedite višak soka te ih pomiješajte ih sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. Ukoliko volite, ubacite i šaku grožđica koje ste prethodno namočili u rum.
Maslac otopite i ostavite sa strane.
Dvije kore za savijače stavite na radnu površinu jednu na drugu. Premažite ih otopljenim maslacem i malo pošpricajte s vodom pa stavite 1/5 nadjeva od jabuka.
Isto ponovite i sa ostatkom kora, i nadjeva od jabuka tako da ukupno dobijete pet savijača.
Savijače posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Premažite štrudlu preostalim maslacem.
Savijaču pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180°C.
Slatki savjet:
Savijaču s jabukama poslužite toplu ili hladnu, a po želji ju posipajte sa šećerom u prahu.
Nikolina J/artinfo.ba