× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

monte kolac

Slatkoljupci imamo za vas najbolji recept za Monte kolač. Ne treba vam puno vremena za pripremu, a sigurni smo da ćete uživati dok ga budete jeli.

 

U nastavku teksta pročitajte što vam treba za ovu ukusnu slasticu.

SASTOJCI

5 jaja

8 žlica šećera

8 žlica ulja

8 žlica brašna

3 žlica kakaa

prašak za p.

FIL 1

8 dl mlijeka

15 žlica šećera

8 žlica gustina

250g margarina

FIL 2

0,5 l šlaga

100 g mliječne čokolade

150 g čokolade za kuhanje

zaljev

šalica vode

šalica šećera

PRIPREMA

Umutiti sastojke za biskvit i peći na 200 stepeni. Dok se peče provreti zaljev. Pustiti da se oboje skoro ohladi, pa zaliti.

  1. Prokuhati mlijeko i šećer, dodati gustin umućen u mlijeku (uzeti od 8dl). Žlice gustina treba da su s vrhom, ali ne baš prepune.

U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin, pa premazati po kolaču.

  1. Izlomiti čokolade u tečni šlag i pustiti da vrije na laganoj temperaturi dok se čokolada potpuno otopi. Ostaviti da se napola ohladi, pa polako preliti po kolaču. Prvi put kad sam pravila bio mi je vruć fil i kako sam ga izlila na bijeli fil odjednom se napravila rupa :D

Isto tako, kad stavljate bijeli fil dobro poravnajte da čokolada ne bi bila deblja tamo gdje je kolač niži. Ostaviti u frižideru dok se čokolada stvrdne i onda staviti foliju na tepsiju.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

monte kolac

Slatkoljupci imamo za vas najbolji recept za Monte kolač. Ne treba vam puno vremena za pripremu, a sigurni smo da ćete uživati dok ga budete jeli.

 

U nastavku teksta pročitajte što vam treba za ovu ukusnu slasticu.

SASTOJCI

5 jaja

8 žlica šećera

8 žlica ulja

8 žlica brašna

3 žlica kakaa

prašak za p.

FIL 1

8 dl mlijeka

15 žlica šećera

8 žlica gustina

250g margarina

FIL 2

0,5 l šlaga

100 g mliječne čokolade

150 g čokolade za kuhanje

zaljev

šalica vode

šalica šećera

PRIPREMA

Umutiti sastojke za biskvit i peći na 200 stepeni. Dok se peče provreti zaljev. Pustiti da se oboje skoro ohladi, pa zaliti.

  1. Prokuhati mlijeko i šećer, dodati gustin umućen u mlijeku (uzeti od 8dl). Žlice gustina treba da su s vrhom, ali ne baš prepune.

U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin, pa premazati po kolaču.

  1. Izlomiti čokolade u tečni šlag i pustiti da vrije na laganoj temperaturi dok se čokolada potpuno otopi. Ostaviti da se napola ohladi, pa polako preliti po kolaču. Prvi put kad sam pravila bio mi je vruć fil i kako sam ga izlila na bijeli fil odjednom se napravila rupa :D

Isto tako, kad stavljate bijeli fil dobro poravnajte da čokolada ne bi bila deblja tamo gdje je kolač niži. Ostaviti u frižideru dok se čokolada stvrdne i onda staviti foliju na tepsiju.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više