Slatkoljupci imamo za vas najbolji recept za Monte kolač. Ne treba vam puno vremena za pripremu, a sigurni smo da ćete uživati dok ga budete jeli.
U nastavku teksta pročitajte što vam treba za ovu ukusnu slasticu.
SASTOJCI
5 jaja
8 žlica šećera
8 žlica ulja
8 žlica brašna
3 žlica kakaa
prašak za p.
FIL 1
8 dl mlijeka
15 žlica šećera
8 žlica gustina
250g margarina
FIL 2
0,5 l šlaga
100 g mliječne čokolade
150 g čokolade za kuhanje
zaljev
šalica vode
šalica šećera
PRIPREMA
Umutiti sastojke za biskvit i peći na 200 stepeni. Dok se peče provreti zaljev. Pustiti da se oboje skoro ohladi, pa zaliti.
- Prokuhati mlijeko i šećer, dodati gustin umućen u mlijeku (uzeti od 8dl). Žlice gustina treba da su s vrhom, ali ne baš prepune.
U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin, pa premazati po kolaču.
- Izlomiti čokolade u tečni šlag i pustiti da vrije na laganoj temperaturi dok se čokolada potpuno otopi. Ostaviti da se napola ohladi, pa polako preliti po kolaču. Prvi put kad sam pravila bio mi je vruć fil i kako sam ga izlila na bijeli fil odjednom se napravila rupa :D
Isto tako, kad stavljate bijeli fil dobro poravnajte da čokolada ne bi bila deblja tamo gdje je kolač niži. Ostaviti u frižideru dok se čokolada stvrdne i onda staviti foliju na tepsiju.
Nikolina J/artinfo.ba