× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

slozenac kolac

Slatki složenac možda i nije prvo što vam pada na pamet kada pomislite na savršen desert, no fantastični slojevi ovog koji se priprema od slastičarske kreme, keksa i banana mogli bi vas u potpunosti osvojiti. Pripremite jednostavnu slasticu, a zatim sve začinite nježnom kremom od bjelanjaka koja će u svakom pogledu podići čitavu kombinaciju.

 

Potrebno vam je:

4 jaja

220 g šećera

4 šalice mlijeka

2 žlice maslaca

2 žličice ekstrakta vanilije

1 pakiranje keksa

3 zrele banane

4 bjelanjka

 

Priprema:

Posudu s vodom stavite na vatru, a na tu posudu stavite drugu kako biste mogli pripremiti kremu na pari. Umutite jaja, dodajte šećer (120 g) pa dobro povežite. Dok miješate, postepeno dodajte mlijeko. Iskoristite mlijeka dovoljno da dobijete kremu teksture nalik na majonezu. Maknite s vatre, dodajte maslac i vaniliju. Ubacite i prstohvat soli. Pomiješajte, prekrijte prozirnom folijom i stavite na hlađenje. Idealno bi bilo da se desert hladi oko dva sata. U vatrostalnu posudu stavite nekoliko žlica dobivene kreme, dodajte sloj keksa, a zatim banane koje ste narezali na kolutiće. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez svih sastojaka. Na kraju od bjelanjaka i šećera napravite snijeg i premažite ga preko složenca. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok meringa ne poprimi boju.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

slozenac kolac

Slatki složenac možda i nije prvo što vam pada na pamet kada pomislite na savršen desert, no fantastični slojevi ovog koji se priprema od slastičarske kreme, keksa i banana mogli bi vas u potpunosti osvojiti. Pripremite jednostavnu slasticu, a zatim sve začinite nježnom kremom od bjelanjaka koja će u svakom pogledu podići čitavu kombinaciju.

 

Potrebno vam je:

4 jaja

220 g šećera

4 šalice mlijeka

2 žlice maslaca

2 žličice ekstrakta vanilije

1 pakiranje keksa

3 zrele banane

4 bjelanjka

 

Priprema:

Posudu s vodom stavite na vatru, a na tu posudu stavite drugu kako biste mogli pripremiti kremu na pari. Umutite jaja, dodajte šećer (120 g) pa dobro povežite. Dok miješate, postepeno dodajte mlijeko. Iskoristite mlijeka dovoljno da dobijete kremu teksture nalik na majonezu. Maknite s vatre, dodajte maslac i vaniliju. Ubacite i prstohvat soli. Pomiješajte, prekrijte prozirnom folijom i stavite na hlađenje. Idealno bi bilo da se desert hladi oko dva sata. U vatrostalnu posudu stavite nekoliko žlica dobivene kreme, dodajte sloj keksa, a zatim banane koje ste narezali na kolutiće. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez svih sastojaka. Na kraju od bjelanjaka i šećera napravite snijeg i premažite ga preko složenca. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok meringa ne poprimi boju.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.