ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

os bih zabic pilot

 

Mladi potporučnik Ivan Žabić iz Viteza započeo je školovanje za pilota u bazi Zemunik kod Zadra, čime je ostvario snove iz djetinjstva.

”Vjerujem da nema dječaka koji, barem kroz djetinjstvo, nije zamišljeno promatrao zrakopolove na nebu i maštao da jednog dana dosegne visine i upravlja jednim takvim. I moji dječački snovi izgledali su otprilike tako. Međutim, ja sam dobio priliku i ostvariti ih.”

Takva prilika otvorila se Ivanu Žabiću, 24-godišnjaku, koji je rođen u Travniku, a živi u Vitezu. Ivan je od sredine kolovoza u vojarni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ”Pukovnik Mirko Vukšić” u Zemuniku kod Zadra gdje je u četiri tjedna uspješno završio postupak selekcijskog letenja, što je za njega značilo zeleno svjetlo za nastavak školovanja.

U Zemunik je došao nakon što je kao kadet po završetku preddiplomskog studija vojnog inženjerstva na Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu dobio obavijest da postoji mogućnost školovanja jednog pripadnika OS-a BiH u 93. zrakoplovnoj bazi u Zemuniku. Kao jedinom kadetu završne godine iz BiH koji je na tehničkom smjeru, Ministarstvo obrane BiH ponudilo mu je trogodišnje doškolovanje za pilota helikoptera. Uspješno je prošao liječnički pregled i potrebna psihotestiranja. Nakon toga kreće školovanje za pilota.

 

 

 zabic.jpg

 

 

Ivan je bio svjestan da je to prilika koja se pruža samo jednom u životu i bez mnogo razmišljanja odlučio je prihvatiti ponudu. Treba istaknuti kako je u tom razdoblju Ivanu najviše značila podrška obitelji i prijatelja, koji su iz dana u dan sve ponosniji na njegov uspjeh.

Školovanje za pilota je iznimno zahtjevno, nastava je dinamična, ali ako postoji dovoljna motivacija, nema te prepreke koja vas može udaljiti od cilja, a Ivan zasigurno ima dovoljnu motivaciju i sigurno korača prema ostvarenju svog cilja. Ivan bi uskoro trebao štititi nebo iznad BiH i on je svakako jedan od najmlađih pilota u Oružanim snagama BiH. Kako poznata izreka kaže ”na mladima svijet ostaje” tako i budućnost vojnog zrakoplovstva ovisi o mlađim snagama.
Brojni su planovi pred ovim mladim Vitežaninom kojem je želja sudjelovanje u mirovnim misijama, a upravo njegov primjer može služiti kao poticaj brojnim mladim ljudima kako bi ostvarili svoje snove, jer ništa nije nemoguće.

Sama pomisao na visine od nekoliko tisuća stopa djeluje zastrašujuće, ali Ivan ističe da osjećaj slobode u zraku nadvlada sve strahove, a mi jednostavno možemo biti ponosni na ovog hrabrog mladića.
Ivan Žabić je imao priliku po završetku srednje škole napustiti državu, umjesto toga odabrao je vojni poziv i ostvaruje svoj san iz djetinjstva, a mi mu želimo mnogo sreće u budućnosti i vedro nebo.

(vecernji.ba)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17