hakerski-upad

Petorica srpskih hakera upalo je u državne baze podataka Srbije i od tamo uzela JMBG skoro svih građana, prenosi Blic, pozivajući se na priopćenje koje su dobili putem maila.

"Držimo cijelu Srbiju u šaci. Imamo gotovo sve podatke o srpskim stanovnicima, počevši od JMBG-a pa do toga što rade, gdje žive, koji su im brojevi telefona", stoji u e-mailu koji je primila redakcija Blica.

Srpski hakeri Blicu su kao dokaz poslali tablice s podacima građana Novog Beograda, Voždovca, Novog Sada i drugih gradova.

"Ove podatke javno pokazujemo i objavljujemo iz više razloga. Prvi i glavni razlog je to što naša virtualna policija goni isključivo srpske hakere, ignorirajući one albanske. Sada će policija imati i više nego konkretan razlog da nas traži, ali vrijeme će potrošiti uzalud", napisali su u mailu.

Kao drugi razlog za objavljivanje podataka hakeri navode educiranje javnosti o ranjivosti njihove privatnosti u Srbiji.

"Treći razlog je taj da država vidi i, nakon nekoliko upozorenja SHVATI da im je zaštita sistema SLABA i da na tome mora još puno poraditi", navodi se u mailu petorice hakera, koji za sebe kažu da imaju preko 19 godina.

Kako piše Tanjug, u Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije tvrde da ukradene baze podataka nisu njihove, ali dodaju da istražuju slučaj i ispituju jesu li na meti možda bile baze nekih drugih državnih institucija.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault
  • RADOJE
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • Radoje 2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17