× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

pekmez sljive

Šljive su upravo savršeno voće za konzerviranje kroz dulje vrijeme, a ovaj pekmez odlično paše uz kolače, kekse i mlijeko, palačinke. Imali ste priliku čitati na ArtBlogu o zdravstvenim blagodatima šljiva , a sada Vam donosimo najbolji recept za pekmez od šljiva. Uđite u zimu spremni i jedite zdravo, jer samo se to računa!

 

POTREBNI SASTOJCI:


• 5 kg šljiva
• 1 kg šećera (ako šljive nisu baš slatke, može maksimalno 1,5 kg)
• 2 kom limuna
• 2 dcl ruma
• 3 vanilin šećera

 

PRIPREMA:


1. Šljive operite pod mlazom tekuće vode, ocijedite, raspolovite i izvadite koštice.

2. U posudu u kojoj ćete kuhati pekmez stavite red šljiva, red šećera i tako dok sve ne potrošite.

3. Ostavite preko noći na hladnom.

4. Kuhajte na srednje jakoj vatri.

5. Kada je smjesa već poprilično gusta, dodajte limun oguljen i nasjeckan na tanke ploške.

6. Pred sam kraj kuhanja dodajte rum. Kuhano je kada sa kuhače pekmez pada u komadima.

7. Sipajte u sterilizirane i zagrijane teglice i ostavite u mlakoj pećnici sa malo otvorenim vratima da se ohladi i da se uhvati zaštitna korica.
8. Ohlađeni pekmez pospite sa žlicom kristal šećera, zatvorite celofanom namočenim u rum i stavite poklopac.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

pekmez sljive

Šljive su upravo savršeno voće za konzerviranje kroz dulje vrijeme, a ovaj pekmez odlično paše uz kolače, kekse i mlijeko, palačinke. Imali ste priliku čitati na ArtBlogu o zdravstvenim blagodatima šljiva , a sada Vam donosimo najbolji recept za pekmez od šljiva. Uđite u zimu spremni i jedite zdravo, jer samo se to računa!

 

POTREBNI SASTOJCI:


• 5 kg šljiva
• 1 kg šećera (ako šljive nisu baš slatke, može maksimalno 1,5 kg)
• 2 kom limuna
• 2 dcl ruma
• 3 vanilin šećera

 

PRIPREMA:


1. Šljive operite pod mlazom tekuće vode, ocijedite, raspolovite i izvadite koštice.

2. U posudu u kojoj ćete kuhati pekmez stavite red šljiva, red šećera i tako dok sve ne potrošite.

3. Ostavite preko noći na hladnom.

4. Kuhajte na srednje jakoj vatri.

5. Kada je smjesa već poprilično gusta, dodajte limun oguljen i nasjeckan na tanke ploške.

6. Pred sam kraj kuhanja dodajte rum. Kuhano je kada sa kuhače pekmez pada u komadima.

7. Sipajte u sterilizirane i zagrijane teglice i ostavite u mlakoj pećnici sa malo otvorenim vratima da se ohladi i da se uhvati zaštitna korica.
8. Ohlađeni pekmez pospite sa žlicom kristal šećera, zatvorite celofanom namočenim u rum i stavite poklopac.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više