• LEDA 2

coca-cola.jpg

 

Coca-Cola je omiljeno piće diljem svijeta. Ali, osim kao piće može poslužiti i za neke druge stvari.

U nastavku pročitajte ono za što vjerujemo da većina vas nije znala.

1. Zagorjelu tavu za pečenje možete očistiti ako u nju sipate Coca-Colu i kratko prokuhate. Neće ostati nijedna mrlja.

2. Moderna fotografija u boji može požutjeti(preći u sepiu) ako je lagano premažete Coca-Colom i brzo osušite. Nemojte je previše navlažiti jer će se početi uvijati . Crno-bijele fotografije izgledat će starinski ako ih tretirate na isti način.

3. Ukoliko ste obojili kosu a dobili ste preintenzivnu boju, ispiranje Coca-Colom će vam pomoći da posvijetlite kosu i ublažite boju.

4. Potopite stare kovanice u Coca-Colu. Dobit će novi sjaj.

5. Sipajte ovo gazirano piće u čajnik i ostavite da stoji jedan dan. Očistit ćete ga od kamenca i ostalih mrlja.

6. WC šolja će biti čista ako je polijete Colom. Kiselina će učiniti svoje.

7. Kombinacijom Cole i kečapa možete dobiti izvrstan umak za roštilj, u omjeru pola-pola. Marinirajte meso u ovom umaku prije pečenja.

8. Obična Cola dobar je balzam za kosu. Namažite kosu njome, utrljajte, isperite i osušite.

9. Stavite Colu u plitke široke posude u bašti. Pomoći će vam da se riješite puževa. Privuče ih slatki miris i kad upadnu u posudu, ne mogu više napolje.

10. Zahrđali vijci mogu se olabaviti ako krpu umočite u Coca-Colu , obmotate je oko vijka i ostavite tako nekoliko sati.

11. Očistite nakit u čaši ovog pića. Izribajte ga četkicom za zube i isperite. Ne preporučuje se za vrijedan nakit ili drago kamenje.

12. Coca-Cola vam može pomoći pri probavnim smetnjama. Ne koristite svježu, gaziranu Colu jer bi mogla pogoršati stanje. Dodajte u nju malo šećera kako bi izhlapila.


13. Umesto standardnih sredstava za čišćenje, možete iskoristiti i Coca-Colu kako biste s prozora uklonili nečistoću i masnoću.

14. Na mrlju na odjeći sipajte malo Coca-Cole i ostavite da potpuno upije. Naravno da će mrlja promijeniti boju zbog utjecaja sode, ali nakon što odjeću operete u perilici rublja, mrlja će nestati.

15.  Coca-Cola će poslužiti kao odlično sredstvo za odmrzavanje stakala i nakon samo nekoliko minuta led ćete moći ukloniti mnogo brže i efikasnije.

16. Kada Coca-Cola izhlapi, sipajte ju u rezervoar za kompost kako biste mikroorganizmima pomogli da kompost brže pretvore u efikasno đubrivo za vaš travnjak i baštu.

17. Na ciljano područje nanesite Coca-Colu kako biste ublažili bol od uboda pčela i komaraca.

18. Štucate? Progrgljajte malo Coca-Cole i štucanje će odmah prestati.

19. Na pramen kose u koji se uplela žvaka nanesite Coca-Colu i pustite da odstoji nekoliko minuta. Uz malo strpljenja cijelu ćete ju ukloniti.

20. Kukce privlači slatka aroma, pa ih namamite tako što ćete u plastičnu čašu sipati malo Coca-Cole. Kad  dođu da se "zaslade", ostat će zarobljeni u čaši, i više vam neće dosađivati po stanu.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17