43914670_803715353353386_6940177067770850249_n.jpg

 

Jägermeister je poznato alkoholno piće na biljnoj bazi. Omiljen je među muškom i ženskom populacijom, a prodaje se u više od 90 zemalja svijeta.

Evo nekoliko činjenica o ovom piću koje možda niste znali.

Boca Jägermeistera neće se zalediti u zamrzivaču i neće puknuti na temperaturama ispod nule.

1935. godine u Wolfenbüttelu predstavljen je kao vrsta lijeka protiv kašlja i želučanih tekoba. Nazvan je ljekovitim pićem s 35% alkohola,  dobiven od kombinacije 56 različitih ljekovitih biljaka. Danas je ovaj Kräuterlikör najpoznatiji biljni liker koji se izvozi najviše na svijetu.Jeste li ikad obratili pozornost na pjesmicu na etiketi Jegera?

  •           Jägermeister je ujedno i jedini proizvod istoimene tvrtke, a recept nije promjenjen od njegovog izuma prije više od 75 godina.
   • Tajnovitost u Jägermeisterovu pogonu ide do te mjere da su s platnenih vreća u kojima je uskladišten sirov biljni materijal (koji stiže iz cijelog svijeta) uklonjene sve oznake te se materijal koji sadrže označava u šiframa.
   • Proces maceracije ponavlja se više puta dok nakon otprilike pet tjedana tekućina (ili macerat) ne postane temelj Jägermeistera, koji potom prolazi kroz temeljito filtriranje i zatim se pohranjuje u hrastove bačve – 445 hrastovih bačvi nalazi se u biljnom podrumu u Wolfenbüttelu gdje Jägermeister godinu dana sazrijeva i razvija svoj jedinstveni okus.
   • Jägermeister je bio prvi u povijesti marketinga koji je još 1972. uveo koncept reklamiranja na nogometnim dresovima.
   • Postoji stara njemačka glasina koja navodi da je tajni sastojak koji ovom zanimljivom biljnom likeru daje tu prepoznatljivu aromu zapravo krv divljeg jelena! Zanimljivo je to što se tvrtka Mast-Jägermeister odbija izjasniti o tim navodima.
   •  Jägermeister se radi od ukupno 56 različitih biljaka, a popis svih biljaka koje ulaze u recept te njihovi omjeri, najstrože su čuvana tajna.
    
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17