OSVETNICI

 

NAJNOVIJI nastavak Marvel sage “Osvetnici: Završnica”, ušao je u povijest zaradivši 1,2 milijarde dolara u prvome vikendu prikazivanja u američkim i svjetskim kinima, prenose agencije.

Blockbuster produkcijske kuće Disney postao je najnoviji filmski uradak koji je premašio barijeru od jedne milijarde dolara, a to je postigao u samo pet dana.

“Završnica” je 22. nastavak Marvelove sage o superherojima. Otvaranje “Završnice” srušilo je rekord prethodnog nastavka “Osvetnici: Rat Beskonačnosti”, koji je na otvaranju zaradio 640 milijuna dolara.

Samo u SAD-u, “Završnica” je zaradila 350 milijuna dolara. Iznenađenje je došlo iz Kine, gdje su zaradili rekordnih 330,5 milijuna dolara.

Saga o “Osvetnicima” počela je prvom filmskom ekranizacijom čeličnog čovjeka 2008. godine, takozvanog Iron Mana, kojeg je do posljednjeg nastavka glumio Robert Downey Jr.

Od ostalih glumaca kroz sagu su se istaknuli Chris Evans (Kapetan Amerika), Scarlett Johansson (Crna Udovica), Don Cheadle (War Machine), Chris Hemsworth (Thor), Jeremy Renner (Oko Sokolovo) i Mark Ruffalo (Nevjerojatni Hulk).

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17