visocka piramida

 

Iskopavanja u podnožju Bosanske piramide Sunca i pronalazak kristalnog betona u novembru 2017. potvrdila su da visina piramide prelazi 270 metara što znatno nadmašuje visinu Keopsove piramide od 146 metara, javljaju iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Čišćenje mreže prahistorijskih podzemnih tunela Ravne dovelo je do otkrića novih 250 metara tunela u 2017. Starost piramida i tunela od 30.000 godina zauvijek je promijenila europsku i svjetsku povijest. Fizičari i inženjeri su izmjerili postojanje Teslinih skalarnih valova na vrhu bosanskih piramida i tako dokazali pravu svrhu piramida kao energetskih strojeva. Arheologija i znanost su u BiH načinili revolucionarni korak naprijed i odbacili dogmu o piramidama kao grobnicama
Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" rukovodi najotvorenijim arheološkim projektom na svijetu. Nema mjesta za tajne niti elitnu znanost. U posljednjih osam godina više od 3.000 volontera iz 62 zemlje i sa šest kontinenata je volontiralo u Bosanskoj dolini piramida. Na taj način BiH je dobila najbolje ambasadore.

"Fondacija turizam shvaća ozbiljno. Sve su lokacije otvorene svaki dan, tuneli se mogu posjetiti 24 sata dnevno (uz najavu za noćne posjete), 18 službenih vodiča govori glavne svjetske jezike, a osmjeh je neizostavan kod svakog uposlenika Fondacije. Za one koji imaju ambiciju da steknu dublja znanja o piramidama uvijek postoji mogućnost da se uključe u sedmodnevne grupe kojima je domaćin pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić, tri puta godišnje (u ožujku, lipnju i rujnu)", navodi se dalje.

artinfo.ba | preuzeto s portala face.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17