grafiti-na-opcini-1

Zasad nepoznata osoba ili više njih noću s petka na subotu plavom bojom išarali su grafite po zgradi općine Kiseljak. Uz psovke i uvrede, ispisali su i imena Mladena Mišurića Ramljaka, načelnika općine i Pere Pecirepa, predsjednika Sportskog saveza općine Kiseljak i Nogometnog kluba Kiseljak. Uz uvrede na račun Mišurić Ramljaka i Pecirepa, autori grafita ostavili su i poruku: "Ne vole vas prikaze!" Prikaze su inače navijači NK Kiseljak.

U policijskoj stanici Kiseljak potvrdili su nam da su njihovi djelatnici nakon dojave, u subotu ujutro obavili očevid, a istragu vode zasad protiv N.N. osoba. U policiji odbijaju dati više detalja. Kažu tek da imaju određene tragove koji bi mogli voditi do počinitelja.

Dok policija ne odradi svoj dio posla, prozvanima kao i Kiseljačanima, ostaje nagađati tko bi mogao biti iza uvredljivih grafita. Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak koji je na polovici trećeg mandata kaže ne osjeća ni trunku krivnje zbog prozivki na ovakav neciviliziran i zakonom kažnjiv način. Mogu kaže pisati što hoće, grafiti će biti brisani. Mišurić Ramljak ima i svoju teoriju o tomu što je izazvalo pojavu grafita.

grafiti-na-opcini-2

"Mislim da je povod pisanju grafita moja izjava na pretposljednjoj sjednici Općinskog vijeća koja se tiče skorog uklanjanja pomoćnog nogometnog terena. Da stvar bude jasna, pomoći teren nije dio Regulacijskog plana općine. Na njemu je predviđena gradnja prometnice koja je dio gradske obilaznice, kao i mosta do tvrtke Sarajevski kiseljak. Kiseljak će uskoro, u skladu s Prostornim i Regulacijskim planom dobiti nove sportske terene. Moja najava o početku radova na sadašnjoj parceli, inače oranici šeste klase, koja se koristi kao pomoćni teren NK Kiseljak bila je povod pojedinim vijećnicima da krenu s kampanjom protiv mene. Najprije su me prozivali po internet portalima, a sad sam sumnjam da stoje i iza grafita", kaže načelnik Kiseljaka.

Prozvanim se ne osjeća ni Pero Pecirep, predsjednik Sportskog saveza i NK Kiseljak, osoba čije se ime uz načelnikovo, također našlo na grafitima.

"Nije mi prvi put da me prozivaju, a nije prvi put ni da odgovaram kako se ne osjećam prozvanim. Ja jesam direktor NK Kiseljak, ali zato što to nitko drugi ne želi biti. Tko misli da može bolje, neka izvoli, rado ću mu prepustit tu nezahvalnu dužnost. Otkako sam ja predsjednik, račun NK Kiseljak je konačno na pozitivnoj nuli, nema dugovanja koja su se vukla godinama. Klub je istupio iz II. lige zbog nemogućnosti financiranja natjecanja. Trenutačno smo u Županijskoj ligi jer nemamo financijskih mogućnosti biti u višem rangu natjecanja. Cilj nam je prije svega, sačuvati Klub i ne dozvoliti da se ugasi što bi za jednu sredinu poput Kiseljaka, s dugom tradicijom igranja nogometa, bila katastrofa", kaže Pecirep.

Policijska istraga pokazat će imaju li ispisani grafiti veze s pomoćnim igralištem i NK Kiseljak ili je potpisivanje Prikaza, navijačke skupine NK Kiseljak, tek pokušaj skretanja istrage.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17