× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • „Tražite i naći ćete“

447627074_957863479374182_1646038958499335037_n.jpg

Pod sloganima „Za pravu ljubav nikad nije kasno“ ili „Tražite i naći ćete“ u BiH odnedavno djeluje platforma za upoznavanje katolika radi braka, KatSus.org

Karika u pokretanju platforme u BiH bio je i mladi kiseljački poduzetnik

Zbog ljubavi prema sadašnjem suprugu Emilu s kojim je u zrelim godina uplovila u bračne vode, magistra matematike Drina, iz Zagreba je preselila u malo hercegovačko mjesto. I nije požalila, ondje živi skladnim obiteljskim životom, s četvero Emilove djece o kojima je sam brinuo nakon što je ostao udovac, koji su ju lijepo prihvatili. Sa suprugom dijeli životne stavove i uvjerenja, a pronašla je i perspektivan posao. Bila je to zadnja karika koje je zaokružila njezin život, a za nju je zaslužan mladi uspješni poduzetnik podrijetlom iz Kiseljaka.

U najkraćem, priča je to Drine Ćavar Brajković i njezina supruga Emila Brajkovića koja je započela na platformi KatSus.org u Hrvatskoj (skraćenica je za katoličke susrete), a završila sklapanjem katoličkog braka što je i glavno poslanje spomenute online platforme. Zahvaljujući bračnom paru Brajković koji su preuzeli uloge koordinatora platforma KatSus.org odnedavno djeluje i u BiH, aktivna je od Stepinčeva, 10. veljače.

444760949_830077211836276_955405481011378217_n.jpg

Povod pokretanju je činjenica da je diljem Europe, u RH, pa tako i u BiH sve više samaca. Većina samaca reći će da su sretni, život im popunjavaju profesionalne aktivnosti, prijatelji, hobiji, putovanja, kućni ljubimci... Ali, ma koliko o tomu šutjeli mnogima ipak nedostaje sreća i blagoslov bračnog i obiteljskoj života , od dubinske čežnje za osobom s kojom bi zasnovali brak nikad nisu odustali. Za samce koji uz to dijele katolička uvjerenja i stavove KatSus.org je idealno mjesto za upoznavanje radi braka, s blagoslovljenim brakom i zajedničkim obiteljskim životom, kao ciljem i podlogom za zajednički hod prema Vječnosti.

„Jer, gdje uopće u nekoj zrelijoj dobi upoznati ikoga tko bi nam iole optimalno odgovarao. Klubovi i noćni izlasci pripadaju nekim mlađim generacijama. U poslovnim okruženjima, većina komunikacije je strogo poslovna i profesionalna. Crkvene aktivnosti i one po župama, namijenjene su uglavnom mladima, studentima, i kasnije obiteljima, bračnim parovima. Kao da svi slučajno ili namjerno izostavljaju i preskaču, na žalost sve brojniju, populaciju samaca koji su već odavno premašili studentsku dob, a nisu zasnovali vlastite obitelji. Zasnivanje obitelji djeluje gotovo kao nemoguća misija. Ukoliko sami sebi uopće još žele priznati da zapravo u dubini duše i dalje čeznu za tako nečim, unatoč možda neuspjesima i/ili razočaranjima iz bivših veza, i mladenačkih pokušaja“, započinje priču o platformi koja je odnedavno zaživjela i u BiH Drina Ćavar Brajković, koordinatorica za BiH. Virtualni svijet u kojeg mnogi bježe od stvarnosti, pokretači ove platforme odlučili su iskoristiti kao mjesto susreta ali i povratka u realnost - puno sretniju i ispunjeniju, u kojoj naravno, nema uspjeha preko noći, jer oko svega što vrijedi – valja se potruditi.

444763248_2717093321802719_9091274684922561891_n.jpg

Njezin sadašnji suprug Emil, nakon smrti supruge s kojom je imao sretan i skladan brak, preuzeo je brigu o njihovih četvoro djece dobi od 3 do 11 godina. U tom su razdoblju uz Božju pomoć svladali sve životne poteškoće, a Emil je nakon sedam godina odlučio otvoriti vrata novoj osobi u njegovu i životu njegove djece. „ Ali kako to ostvariti iz malog hercegovačkog mjesta, uz profesionalne obaveze sveučilišnog profesora. ...? Između nekoliko ponuđenih opcija i mogućnosti , platforma KatSus.org, učinila mu se najadekvatnija, u obzirom na njegove životne stavove i obiteljska očekivanja. S druge strane, ja kao već iskusna "samica", u Zagrebu, u ranim 50-im, sa završenim matematičkim fakultetom, profesionalnim iskustvom, te brojnim crkvenim aktivnostima, hodočašćima, putovanjima diljem Europe i svijeta , istražujući Božje planove za svoj život, preispitujući opcije od redovničkog zvanja, misijskog volontiranja u Latinskoj Americi, do otvorenosti za katolički brak, za kojeg se ranije nisu otvarale kvalitetne opcije, nekako sam već prihvatila taj, iako neželjeni status, i zapravo, uživala u mnoštvu aktivnosti i širokom krugu suradnika, poznanika, prijatelja. Na KatSus.org prijavila sam se, i to anonimno, bez vlastite fotografije i pravog imena,

tek toliko, iz znatiželje , vidjeti kakve se opcije tu otvaraju“, prisjetila se Drina načina na kojeg se povezala sa suprugom Emilom. Nisu je obeshrabrili raniji nezanimljivi kontakti s platforme ranije poruke i kontakti koje je dobivala na platformi, koje joj nisu bile zanimljive, zaboravljene su u trenu kad je dobila onu pravu, Emilovu. „Tako smo započeli našu korespondenciju, koja je bila sve bogatija i dublja, sve kvalitetnija i otvorenija, dok nisam i ja njemu otkrila svoj pravi identitet, ime, obiteljsko zaleđe. I kako smo oboje bili već u 50-ima, nekako smo jednostavno prepoznali da s druge strane imamo kvalitetnu i duhovno zrelu osobu, sa životnim iskustvima i stavovima koji nam odgovaraju, te smo se nakon prvih poruka u listopadu, telefonskih razgovora, samo mjesec dana kasnije i susreli uživo i to u Međugorju, duhovna privlačnost je prerasla i u onu - iako manje, ali ipak također bitnu - fizičku, te su naši planovi za zajednički život i katolički brak, vrlo brzo poprimili realne obrise“, ispričala nam je Drina. Kako se njezin suprug Emil zbog djece i njihovih školskih obaveza, kao i svojih poslovnih – na Sveučilištu, nije mogao seliti, Drina je odlučila preseliti u Hercegovinu. U potrazi za poslom, pomoć, izvrsna ponuda stiže od Kiseljačanina.

„Tako je došlo do dobitne kombinacije između mladog, uspješnog poduzetnika, rodom iz Kiseljaka, kojemu su na srcu uz profesionalno kvalitetnu suradnju, povratak Hrvata u svoje krajeve, i omogućavanje prosperiteta Hrvatima i njihovim obiteljima i u ovom kraju, te je vrlo lako dogovoren poslovni susret i buduća suradnja, na obostrano zadovoljstvo .“Njegova uspješna IT firma dobila je novu, iskusnu i stručnu djelatnicu, a meni se otvorila mogućnost kvalitetne suradnje i novih stručnih aktivnosti u budućem životnom okruženju. Tako je riješen i posljednji izazov, prije dogovora datuma vjenčanja ,na Humcu kod Ljubuškog, proslave u Etno-selu Međugorje, u najužem krugu - nas dvoje, naši kumovi iz Poljske, suradnici misije s kojima nas veže zajednička suradnja s hrvatskom misijom za siromašnu djecu u Latinskoj Americi, i naših 4-ro djece , sada već u dobi 10 do 18 godina!“, ispričala nam je koordinatorica platforme Kat.Sus.org za BiH svoje vlastito iskustvo pronalaska partnera u zreloj životnoj dobi i zasnivanja obitelji.

445832434_792381169661949_6775764372657862862_n.jpg

Uspješna priča bračnog para Brajković, jedna je od preko 200 sretnih priča realiziranih u 10 godina postojanja platforme KatSus u Hrvatskoj. Po riječima Vlatke Kalinić, koja sa suprugom vodi platformu u Hrvatskoj, početak nije bio lagan.

„Smatram uspjehom da smo se održali 10 godina, pogotovu pogotovo jer je online dating u početku posebno bio tabu tema, pogotovu katolički. Kad smo počinjali smo bili smo predmet i podsmijeha, posebno težak bio je period na početku kada smo dijelili besplatne članarine. Mnogi su se došli izrugivati. U međuvremenu smo uspostavili jednu higijenu i kvalitetu stranice, u smislu katoličkih vrijednosti. I dalje imamo različitih iskustava. Spojili smo više od 200 parova, mnogi se nisu javili i nismo dobili povratnu informaciju od njih, jako malo ih je spremno svjedočiti jer se srame načina upoznavanja, iako za to nema razloga. Od ostalih daiting platformi nas razlikuje usmjerenost ka katoličkom braku, namijenjena je ljudima koji brak shvaćaju ozbiljno. Vremenom smo razvijali platformu, uvodili algoritme upoznavanja, nove funkcije kojima olakšavamo upoznavanje i povezivanje, ali sve na kraju ovisi o ljudima koji su na stranici“, iskustvo je voditelja KatSus platforme u Hrvatskoj.

Iskustva KatSus.org platforme koju je pokrenula Gudrun Kugler iz Austije, koja je sa svojim suprugom idejni začetnik i vlasnica franšize koja djeluje već preko 20 godina u već 15-ak zemalja, u BiH tek se prikupljaju kao i novi članovi. Prve registracije su na 3 mjeseca ili godinu dana, mnogi se tek informiraju o mogućnostima, virtualnim ali i susretima uživo.

436312941_760769802897224_7092310642706400246_n.jpg

Platforma KatSus.org je, ističu njezini pokretači i koordinatori, prvenstveno namijenjena slobodnim katolicima, svima koji dijele slične vrijednosti, uz poticaj i razvedenima, da u svojim župama i biskupijama provjere mogućnosti pokretanja procedure ništavnosti, koja iako komplicirana, svakako vrijedi biti pokrenuta, jer onima koji su bez vlastite krivice ostali uskraćeni za kvalitetan brak, otvara nove mogućnosti. Pri registraciji profila, potrebno je ispuniti upitnik o stavovima i vrijednostima, koji omogućuje i testove podudarnosti s profilima koji korisnicima najbolje odgovaraju. „Kucajte i otvorit će vam se. Tražite i naći ćete.

Novi brakovi, nove obitelji, nove generacije , ljepša i kvalitetnija budućnost, i ona osobna, i čitavog naroda“, poruke su namijenjene samcima koji još uvijek nisu odustali od braka i tragaju za osobom s kojom dijele zajedničke poglede i vrijednosti. Možda ih pronađu upravo na KatSus.org!

444784107_978268243798089_3257720728006171788_n.jpg446005423_1668385497300666_3613274833564951305_n.jpg

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • „Tražite i naći ćete“

447627074_957863479374182_1646038958499335037_n.jpg

Pod sloganima „Za pravu ljubav nikad nije kasno“ ili „Tražite i naći ćete“ u BiH odnedavno djeluje platforma za upoznavanje katolika radi braka, KatSus.org

Karika u pokretanju platforme u BiH bio je i mladi kiseljački poduzetnik

Zbog ljubavi prema sadašnjem suprugu Emilu s kojim je u zrelim godina uplovila u bračne vode, magistra matematike Drina, iz Zagreba je preselila u malo hercegovačko mjesto. I nije požalila, ondje živi skladnim obiteljskim životom, s četvero Emilove djece o kojima je sam brinuo nakon što je ostao udovac, koji su ju lijepo prihvatili. Sa suprugom dijeli životne stavove i uvjerenja, a pronašla je i perspektivan posao. Bila je to zadnja karika koje je zaokružila njezin život, a za nju je zaslužan mladi uspješni poduzetnik podrijetlom iz Kiseljaka.

U najkraćem, priča je to Drine Ćavar Brajković i njezina supruga Emila Brajkovića koja je započela na platformi KatSus.org u Hrvatskoj (skraćenica je za katoličke susrete), a završila sklapanjem katoličkog braka što je i glavno poslanje spomenute online platforme. Zahvaljujući bračnom paru Brajković koji su preuzeli uloge koordinatora platforma KatSus.org odnedavno djeluje i u BiH, aktivna je od Stepinčeva, 10. veljače.

444760949_830077211836276_955405481011378217_n.jpg

Povod pokretanju je činjenica da je diljem Europe, u RH, pa tako i u BiH sve više samaca. Većina samaca reći će da su sretni, život im popunjavaju profesionalne aktivnosti, prijatelji, hobiji, putovanja, kućni ljubimci... Ali, ma koliko o tomu šutjeli mnogima ipak nedostaje sreća i blagoslov bračnog i obiteljskoj života , od dubinske čežnje za osobom s kojom bi zasnovali brak nikad nisu odustali. Za samce koji uz to dijele katolička uvjerenja i stavove KatSus.org je idealno mjesto za upoznavanje radi braka, s blagoslovljenim brakom i zajedničkim obiteljskim životom, kao ciljem i podlogom za zajednički hod prema Vječnosti.

„Jer, gdje uopće u nekoj zrelijoj dobi upoznati ikoga tko bi nam iole optimalno odgovarao. Klubovi i noćni izlasci pripadaju nekim mlađim generacijama. U poslovnim okruženjima, većina komunikacije je strogo poslovna i profesionalna. Crkvene aktivnosti i one po župama, namijenjene su uglavnom mladima, studentima, i kasnije obiteljima, bračnim parovima. Kao da svi slučajno ili namjerno izostavljaju i preskaču, na žalost sve brojniju, populaciju samaca koji su već odavno premašili studentsku dob, a nisu zasnovali vlastite obitelji. Zasnivanje obitelji djeluje gotovo kao nemoguća misija. Ukoliko sami sebi uopće još žele priznati da zapravo u dubini duše i dalje čeznu za tako nečim, unatoč možda neuspjesima i/ili razočaranjima iz bivših veza, i mladenačkih pokušaja“, započinje priču o platformi koja je odnedavno zaživjela i u BiH Drina Ćavar Brajković, koordinatorica za BiH. Virtualni svijet u kojeg mnogi bježe od stvarnosti, pokretači ove platforme odlučili su iskoristiti kao mjesto susreta ali i povratka u realnost - puno sretniju i ispunjeniju, u kojoj naravno, nema uspjeha preko noći, jer oko svega što vrijedi – valja se potruditi.

444763248_2717093321802719_9091274684922561891_n.jpg

Njezin sadašnji suprug Emil, nakon smrti supruge s kojom je imao sretan i skladan brak, preuzeo je brigu o njihovih četvoro djece dobi od 3 do 11 godina. U tom su razdoblju uz Božju pomoć svladali sve životne poteškoće, a Emil je nakon sedam godina odlučio otvoriti vrata novoj osobi u njegovu i životu njegove djece. „ Ali kako to ostvariti iz malog hercegovačkog mjesta, uz profesionalne obaveze sveučilišnog profesora. ...? Između nekoliko ponuđenih opcija i mogućnosti , platforma KatSus.org, učinila mu se najadekvatnija, u obzirom na njegove životne stavove i obiteljska očekivanja. S druge strane, ja kao već iskusna "samica", u Zagrebu, u ranim 50-im, sa završenim matematičkim fakultetom, profesionalnim iskustvom, te brojnim crkvenim aktivnostima, hodočašćima, putovanjima diljem Europe i svijeta , istražujući Božje planove za svoj život, preispitujući opcije od redovničkog zvanja, misijskog volontiranja u Latinskoj Americi, do otvorenosti za katolički brak, za kojeg se ranije nisu otvarale kvalitetne opcije, nekako sam već prihvatila taj, iako neželjeni status, i zapravo, uživala u mnoštvu aktivnosti i širokom krugu suradnika, poznanika, prijatelja. Na KatSus.org prijavila sam se, i to anonimno, bez vlastite fotografije i pravog imena,

tek toliko, iz znatiželje , vidjeti kakve se opcije tu otvaraju“, prisjetila se Drina načina na kojeg se povezala sa suprugom Emilom. Nisu je obeshrabrili raniji nezanimljivi kontakti s platforme ranije poruke i kontakti koje je dobivala na platformi, koje joj nisu bile zanimljive, zaboravljene su u trenu kad je dobila onu pravu, Emilovu. „Tako smo započeli našu korespondenciju, koja je bila sve bogatija i dublja, sve kvalitetnija i otvorenija, dok nisam i ja njemu otkrila svoj pravi identitet, ime, obiteljsko zaleđe. I kako smo oboje bili već u 50-ima, nekako smo jednostavno prepoznali da s druge strane imamo kvalitetnu i duhovno zrelu osobu, sa životnim iskustvima i stavovima koji nam odgovaraju, te smo se nakon prvih poruka u listopadu, telefonskih razgovora, samo mjesec dana kasnije i susreli uživo i to u Međugorju, duhovna privlačnost je prerasla i u onu - iako manje, ali ipak također bitnu - fizičku, te su naši planovi za zajednički život i katolički brak, vrlo brzo poprimili realne obrise“, ispričala nam je Drina. Kako se njezin suprug Emil zbog djece i njihovih školskih obaveza, kao i svojih poslovnih – na Sveučilištu, nije mogao seliti, Drina je odlučila preseliti u Hercegovinu. U potrazi za poslom, pomoć, izvrsna ponuda stiže od Kiseljačanina.

„Tako je došlo do dobitne kombinacije između mladog, uspješnog poduzetnika, rodom iz Kiseljaka, kojemu su na srcu uz profesionalno kvalitetnu suradnju, povratak Hrvata u svoje krajeve, i omogućavanje prosperiteta Hrvatima i njihovim obiteljima i u ovom kraju, te je vrlo lako dogovoren poslovni susret i buduća suradnja, na obostrano zadovoljstvo .“Njegova uspješna IT firma dobila je novu, iskusnu i stručnu djelatnicu, a meni se otvorila mogućnost kvalitetne suradnje i novih stručnih aktivnosti u budućem životnom okruženju. Tako je riješen i posljednji izazov, prije dogovora datuma vjenčanja ,na Humcu kod Ljubuškog, proslave u Etno-selu Međugorje, u najužem krugu - nas dvoje, naši kumovi iz Poljske, suradnici misije s kojima nas veže zajednička suradnja s hrvatskom misijom za siromašnu djecu u Latinskoj Americi, i naših 4-ro djece , sada već u dobi 10 do 18 godina!“, ispričala nam je koordinatorica platforme Kat.Sus.org za BiH svoje vlastito iskustvo pronalaska partnera u zreloj životnoj dobi i zasnivanja obitelji.

445832434_792381169661949_6775764372657862862_n.jpg

Uspješna priča bračnog para Brajković, jedna je od preko 200 sretnih priča realiziranih u 10 godina postojanja platforme KatSus u Hrvatskoj. Po riječima Vlatke Kalinić, koja sa suprugom vodi platformu u Hrvatskoj, početak nije bio lagan.

„Smatram uspjehom da smo se održali 10 godina, pogotovu pogotovo jer je online dating u početku posebno bio tabu tema, pogotovu katolički. Kad smo počinjali smo bili smo predmet i podsmijeha, posebno težak bio je period na početku kada smo dijelili besplatne članarine. Mnogi su se došli izrugivati. U međuvremenu smo uspostavili jednu higijenu i kvalitetu stranice, u smislu katoličkih vrijednosti. I dalje imamo različitih iskustava. Spojili smo više od 200 parova, mnogi se nisu javili i nismo dobili povratnu informaciju od njih, jako malo ih je spremno svjedočiti jer se srame načina upoznavanja, iako za to nema razloga. Od ostalih daiting platformi nas razlikuje usmjerenost ka katoličkom braku, namijenjena je ljudima koji brak shvaćaju ozbiljno. Vremenom smo razvijali platformu, uvodili algoritme upoznavanja, nove funkcije kojima olakšavamo upoznavanje i povezivanje, ali sve na kraju ovisi o ljudima koji su na stranici“, iskustvo je voditelja KatSus platforme u Hrvatskoj.

Iskustva KatSus.org platforme koju je pokrenula Gudrun Kugler iz Austije, koja je sa svojim suprugom idejni začetnik i vlasnica franšize koja djeluje već preko 20 godina u već 15-ak zemalja, u BiH tek se prikupljaju kao i novi članovi. Prve registracije su na 3 mjeseca ili godinu dana, mnogi se tek informiraju o mogućnostima, virtualnim ali i susretima uživo.

436312941_760769802897224_7092310642706400246_n.jpg

Platforma KatSus.org je, ističu njezini pokretači i koordinatori, prvenstveno namijenjena slobodnim katolicima, svima koji dijele slične vrijednosti, uz poticaj i razvedenima, da u svojim župama i biskupijama provjere mogućnosti pokretanja procedure ništavnosti, koja iako komplicirana, svakako vrijedi biti pokrenuta, jer onima koji su bez vlastite krivice ostali uskraćeni za kvalitetan brak, otvara nove mogućnosti. Pri registraciji profila, potrebno je ispuniti upitnik o stavovima i vrijednostima, koji omogućuje i testove podudarnosti s profilima koji korisnicima najbolje odgovaraju. „Kucajte i otvorit će vam se. Tražite i naći ćete.

Novi brakovi, nove obitelji, nove generacije , ljepša i kvalitetnija budućnost, i ona osobna, i čitavog naroda“, poruke su namijenjene samcima koji još uvijek nisu odustali od braka i tragaju za osobom s kojom dijele zajedničke poglede i vrijednosti. Možda ih pronađu upravo na KatSus.org!

444784107_978268243798089_3257720728006171788_n.jpg446005423_1668385497300666_3613274833564951305_n.jpg

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više