× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open

uhiceni-kiseljacki-hrvati-pusteni-iz-pritvoraPetorica pripadnika HVO-a iz Kiseljaka pušteni iz pritvora

 uhiceni-kiseljacki-hrvati-pusteni-iz-pritvora

Miroslav Škoro, braća Ljubo i Bosiljko Dilber, Dalibor Miloš i Radislav Stanković, bivši pripadnici HVO-a iz Kiseljaka uhićeni početkom mjeseca po nalogu Tužiteljstva Srednjobosanske županije zbog optužbi da su počinili ratne zločine nad Bošnjacima, u petak popodne pušteni su iz pritvora.

Nakon što je Županijski sud u Novom Travniku procijenio da pritvor nije neophodan, zamijenjen je mjerama zabrane koje podrazumijevaju oduzimanje dokumenata, zabranu kontaktiranja sa svjedocima te obvezu javljanja Policijskoj stanici Kiseljak jednom tjedno. Ovu informaciju potvrdila nam je Branka Praljak, odvjetnica Dalibora Miloša.

Iako je izlazak na slobodu za petoricu bivših pripadnika HVO-a iz Kiseljaka te njihove obitelji dobra vijest, odvjetnica Praljak ne krije razočarenje zbog činjenice da Županijski sud u Novom Travniku nije u potpunosti odustao od optužnice u ovom slučaju, a za koju tvrdi da je osuđena na propast. Odvjetnica Praljak kao i mnogi Kiseljačani koji su nekoliko dana nakon uhićenja u Kiseljaku održali skup potpore uhićenima i njihovim obiteljima, ogorčena je bespotrebnom demonstracijom sile prilikom uhićenja.

"Način uhićenja petorice bivših pripadnika HVO-a iz Kiseljaka, u rano jutro i u krugu njihovih obitelji, igra je sa sudbinama ljudi. Uvjerena sam da navodi iz optužnice neće biti dokazani, odnosno da nemaju osnova. Da je ovakav predmet došao na Sud BiH od njega bi se odustalo, a ovakav način uhićenja sasvim sigurno ne bi se dogodio", smatra odvjetnica Praljak.

(artinfo.ba/ap)

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.